Çökertme Kebabı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Çökertme Kebabı Tanımı İçin Gereçler
500 gram dana eti (But kısmından kullanıyorum daha yumuşak oluyor)
1 bütün soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Çay kaşığının ucuyla kekik
50 gram iç yağ ya da 3-4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Domates sosu için:
1 büyük domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz
1 su bardağı su
3 orta uzunluk patates
Patatesleri kızartmak için yağ
Yeteri kadar yoğurt ve damak zevkinize nazaran sarımsak

Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
İç yağı ya da sıvı yapı tencereye ekleyelim.
İç yağ kullanıyorsanız yağlar eriyip kıtırlaştığında kevgirle bu kıtırları çıkarın lütfen.
Jülyen ya da kuşbaşı doğranmış etleri ekleyip,1 soğanı bütün olarak tencereye koyalım. Buradaki maksat yalnızca soğanın tadını vermesi.
Etler pişince çıkarıyoruz.
Etler suyunu salıp çekene dek kavuralım. But eti kullandığımızda suyunu çekene kadar pişmiş oluyor. Farklı bir et kullanıyorsanız süreyi ona nazaran ayarlayın lütfen.
1 tatlı kaşığı salçayı,tuzu ve baharatları ekleyip 1 dk kavuralım.
1 su bardağı su ekleyip çeken kadar pişirmeye devam edelim salçayla ve baharatlarla özleşmesi için.
1 domatesi rendeleyip 1 çorba kaşığı yağda kavuralım.
Salçayı ve tuzunu ek edip 1-2 dk pişirelim.
1 su bardağı su ekleyelim. Gerekiyorsa biraz daha ek yapabilirsiniz.
Mantının üzerine döktüğümüz sos üzere olmalı kıvamı.
Bir kaseye yoğurt koyup(6-7 kaşık kâfi oluyor)1 diş sarımsak rendeleyelim.
3 orta uzunluk patatesi soyup ince daireler çıkartalım.
Her bir daireyi üst üste koyup kibrit çöpü büyüklüğünde keselim.
Süzdükten sonra tuzlayalım.
Patateslerin ince olması kıymetli. Ben patatesleri kızartırken çıtır olması için biraz un ve nişasta karışımına buluyorum.
Tüm patatesleri kızartalım.
Tabağa evvel patatesleri koyalım üzerine yoğurt,üzerine domates sos,en son da etlerimizi yerleştirip servis edelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt