Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Eti İçin;
Yarım kilo dana bütün et yağsız
1 orta uzunluk kuru soğan
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik,kimyon,pul biber,karabiber
Kızartmak İçin;
4-5 adet patates
Yeteri kadar sıvı yağı
Sosu İçin;
1 kase süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Domates Sosu İçin;
1 su bardağı domates suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kekik
Üzerine;
Eritilmiş tereyağı
Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Parça bütün etimizi jülyen halinde doğruyoruz,soğanımızı rendeleyip,yoğurt,zeytinyağı, baharatların hepsini koyup karıştırıyoruz.
Doğradığımız etimizi içine koyup uygunca karıştırıyoruz üzerini streçle kapatıp buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz sosu yeterlice içine çeksin.
Dinlenen etimizi düdüklü tencerede biraz kavurup sonra 1 su bardağı su ekleyerek 20-25 dakika pişiriyoruz(siz kendi düdüklünüze nazaran ayarlayın pişirme sürenizi) .
Pişen etlerimizi daha sonra 1 yemek kaşığı tereyağında, 1 çay kaşığı tuz ekleyerek kavuruyoruz.
Kavrulan etlerimiz beklerken patateslerimizi ince ince doğrayıp kızgın yağda kızartıyoruz servis tabağına alıyoruz patateslerimizi.
Başka bir tavada 1 su bardağı domates suyu ve 1 yemek kaşığı domates salçasını güzelce kavuruyoruz 1 çay bardağı suyumuzu ek edip altını kısık biçimde 10 dakika pişiriyoruz .
En son 1 tatlı kaşığı kekiğimizi ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
Süzme yoğurdumuzu biraz suyla inceltip sarımsaklarımızı ekliyoruz.
Sırasıyla tabağımıza patateslerimizi, üzerine sarımsaklı yoğurtumuzu, üzerine etimizi ve domates sosumuzu koyuyoruz .
En son erittiğimiz tereyağını gezdirip servis ediyoruz afiyet olsun.
Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Eti İçin;
Yarım kilo dana bütün et yağsız
1 orta uzunluk kuru soğan
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik,kimyon,pul biber,karabiber
Kızartmak İçin;
4-5 adet patates
Yeteri kadar sıvı yağı
Sosu İçin;
1 kase süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Domates Sosu İçin;
1 su bardağı domates suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kekik
Üzerine;
Eritilmiş tereyağı
Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Parça bütün etimizi jülyen halinde doğruyoruz,soğanımızı rendeleyip,yoğurt,zeytinyağı, baharatların hepsini koyup karıştırıyoruz.
Doğradığımız etimizi içine koyup uygunca karıştırıyoruz üzerini streçle kapatıp buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz sosu yeterlice içine çeksin.
Dinlenen etimizi düdüklü tencerede biraz kavurup sonra 1 su bardağı su ekleyerek 20-25 dakika pişiriyoruz(siz kendi düdüklünüze nazaran ayarlayın pişirme sürenizi) .
Pişen etlerimizi daha sonra 1 yemek kaşığı tereyağında, 1 çay kaşığı tuz ekleyerek kavuruyoruz.
Kavrulan etlerimiz beklerken patateslerimizi ince ince doğrayıp kızgın yağda kızartıyoruz servis tabağına alıyoruz patateslerimizi.
Başka bir tavada 1 su bardağı domates suyu ve 1 yemek kaşığı domates salçasını güzelce kavuruyoruz 1 çay bardağı suyumuzu ek edip altını kısık biçimde 10 dakika pişiriyoruz .
En son 1 tatlı kaşığı kekiğimizi ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
Süzme yoğurdumuzu biraz suyla inceltip sarımsaklarımızı ekliyoruz.
Sırasıyla tabağımıza patateslerimizi, üzerine sarımsaklı yoğurtumuzu, üzerine etimizi ve domates sosumuzu koyuyoruz .
En son erittiğimiz tereyağını gezdirip servis ediyoruz afiyet olsun.
Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı