Çökertme Kebabı Tanımı İçin Materyaller
2 adet patates
Yarım kg biftek et
1 adet tırnak pide
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı un
Kekik.
Salça
Pul biber
Çökertme Kebabı Tanımı Yapılışı
Birinci evvel etimizi tencereye alıp altı kısık ateşte kendi suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Akabinde patateslerimizi soyup yıkıyoruz onlar küçük ince ince doğruyoruz bi serçe parmak boyutunda ince ince doğruyoruz.
Çıtır çıtır olmasını istediğimiz için bir yemek kaşığı un ve tuz serpiyoruz patateslerimizin üstüne kızgın yağın içine atıp kızartma ya başlıyoruz.
Suyunu çeken etlerin üzerine göz kararı yağ ve baharatları da atıp kızartıyoruz.
Daha sonra servis tabağına küçük küçük doğradığımız pideyi koyalım.
Üzerine kızarmış olan patateslerimizi ve üzerine yoğurt sürelim tabi siz isterseniz yanına koyabilirsiniz daha sonra üzerine etlerimizi diziyoruz ve üzerine sosluk cezvede terayağ ve pul biber salçayı kızdırıp üzerine döküyoruz.
Şimdiden teşekkürler afiyet tolsun,
2 adet patates
Yarım kg biftek et
1 adet tırnak pide
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı un
Kekik.
Salça
Pul biber
Çökertme Kebabı Tanımı Yapılışı
Birinci evvel etimizi tencereye alıp altı kısık ateşte kendi suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Akabinde patateslerimizi soyup yıkıyoruz onlar küçük ince ince doğruyoruz bi serçe parmak boyutunda ince ince doğruyoruz.
Çıtır çıtır olmasını istediğimiz için bir yemek kaşığı un ve tuz serpiyoruz patateslerimizin üstüne kızgın yağın içine atıp kızartma ya başlıyoruz.
Suyunu çeken etlerin üzerine göz kararı yağ ve baharatları da atıp kızartıyoruz.
Daha sonra servis tabağına küçük küçük doğradığımız pideyi koyalım.
Üzerine kızarmış olan patateslerimizi ve üzerine yoğurt sürelim tabi siz isterseniz yanına koyabilirsiniz daha sonra üzerine etlerimizi diziyoruz ve üzerine sosluk cezvede terayağ ve pul biber salçayı kızdırıp üzerine döküyoruz.
Şimdiden teşekkürler afiyet tolsun,