Son konular

Çömlekte Kaşarlı Güveç

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Çömlekte Kaşarlı Güveç Tanımı İçin Materyaller
400 gram kuş başı et
3 adet patlıcan
2 adet patates
2 adet büyük uzunluk domates
1 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
5 diş sarımsak
3 su bardağına yakın su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Pul biber
Karabiber

Çömlekte Kaşarlı Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak etimizi düdüklü tenceremize alıp, üzerine 3 su bardağına yakın su ekleyip, 20 dk pişmeye bırakalım.
Daha sonra patlıcan patates ve biberleri küp küp doğrayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsimize alalım üzerine çok az sıvı yağ gezdirip, karıştıralım.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında orta ara karıştırarak zerzevatları kızartalım.
Kızaran zerzevatları fırından alıp yağlı kağıdı çıkaralım.
Pişen etleri suyundan alıp sebzelerin üzerine ekleyelim.
Daha sonra domates ve sarımsaklarıda küp küp doğrayıp, üzerlerine ekleyelim baharatlarımızıda ekleyip, güzelce karıştıralım.
Güveç kaselerimize yerleştirelim. Haşlanmış et suyunun içerisine salçaları ve az zeytinyağı ekleyip karıştıralım.
Kaselerin üzerine eşit bir biçimde dökelim. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırına verelim.
Güveçlerin suyu kaynadıktan 5 dk sonra fırından alalım.
Üzerlerine kaşar peyniri rendesini ekleyelim sıcak sıcak servis edelim.
Not: ben zerzevatları başka ayrı kızartmıyorum. Bu formda fırında hem pratik hem çok hafif oluyor. Siz isteğe nazaran zerzevatları kızartıp tekrar tıpkı halde tanımımı uygulayabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Çömlekte Kaşarlı Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Çömlekte Köfteli Güveç Tanımı İçin Gereçler Hamur 1 kahve fincanı süt 1 kahve fincanı sıcak su 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker 1 çay kaşığı toz maya yahut yarım çay kaşığı yaş maya 1 buçuk su bardağı un @kaptanlarun #gulbeyazun Köfte 150 gr dana kıyma 150 gr tavuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Çömlekte Güveç Tarifi İçin Malzemeler 700 gram kuzu kuş bası veya kemikli et 1 büyük kuru soğan 5 diş sarımsak 4 adet patlıcan 2 adet patates 2 adet kapya biber 2 adet yeşil biber 4 adet domates Tereyağ Sosu için ; 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1,5 su bardağı su Pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Fırında Kaşarlı Güveç Tavuk Sote Tanımı İçin Gereçler 3 küçük kesim tavuk göğsü 2 adet domates 1 adet biber 1 adet soğan Sıvıyağ,pul biber,tuz Üzeri için; Kaşar peyniri Fırında Kaşarlı Güveç Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tavuk göğsünü yıkayıp doğrayalım ve süzülmeye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Tencerede Patlıcan Güveç Tarifi İçin Malzemeler 300 /400 gram kuşbaşı et 5-6 patlıcan (Yaklaşık 700 gram ) 3-4 adet domates 2 adet yeşil biber 2 adet kırmızı kapya biber 1 adet büyük boy soğan 8.10 diş sarımsak Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım çay bardağı sıcak su Yarım yemek kaşığı biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Fırında Etli Güveç Tanımı İçin Materyaller 1 adet orta uzunluk güveç kabı 3 adet patlıcan 2 adet kırmızıbiber (kapya) 400 gram dana eti yada kuzu eti Tat vermesi için kemik 2 adet kuru soğan 4 diş sarımsak 3 adet orta uzunluk patates 4 adet çarliston biber 1 tane kabak 5- 6 tane yaş fasulye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Üst Alt