Continental lastik yönü nasıl anlaşılır?
Lastiğin yönünü öğrenmenin en iyi yolu lastik üzerinde bulunan oklardır. Lastik üzerindeki okun ucu, lastiğin yönünü göstermektedir. Lastik takarken bu oklara dikkat edilerek takılmalıdır. Lastik üzerinde bulunan Rotation yazısı da lastiğin yönünün anlaşılmasında etkili olmaktadır.Islak zeminde frenleme B ne demek?
Islak zeminde frenleme B ne demek?Islak zeminde mükemmel tutunma, yağışlı havalarda araç kullanırken daha kısa fren mesafesi anlamına gelir. Örneğin standart bir C sınıfı sedan otomobilde C sınıfı bir lastik B sınıfı lastiğe göre 2.6 metre daha uzun mesafede durur.
Dört mevsim lastik nasıl olur?
Yılın her mevsiminde performans sergilemek amacıyla üretilen bu lastikler mevsim lastiklerine göre daha ortalama bir performans gösterir. Yaz lastiklerine oranla daha fazla yakıt tüketir. Sıcak asfalt yüzeylerde yol tutuş performansları zayıftır. Viraj alma konusunda yaz lastikleri kadar performans göstermez.Araç lastiği ters takılırsa ne olur?
Araç lastiği ters takılırsa ne olur?Lastiğin ters takılması sadece yol tutuşu ve sesi etkiler. Yönünü düzeltin kullanmaya devam edin, simsarlara paranızı kaptırmayın. normalde doğru takmaları lazım ama çoğu lastikçi yönüne bakmıyor ama okadarda farkedeceğini sanmıyorum. daha önce sıfır alıp ters takılmış lastikte kullandım bi sıkıntı yaşamadım.
Bisiklet lastiği yönü ters olursa ne olur?
Dış lastik imalatının ana maddesinden bir tanesi KORDBEZİ dir.İmalat esnasında bezin SARILMA YÖNÜ vardır,sadece dişler kavrama tutunmadan ziyade yönün önemi yanlış kullanımda kordbezinin çok çabuk çözülmesine sebeb olacak aşınma yı da hızlandırır.Yakıt verimliliği B ne demek?
Yakıt verimliliği B ne demek?Bir binek otomobil, yüksek verimliliğe sahip B sınıfı lastikler kullanarak bir C sınıfı lastik kullanmaya oranla 100 kilometrede yaklaşık 0,1 litre daha az yakıt tüketir. En iyi ve en kötü lastik (A – G) arasındaki tüketim farkı, 100 kilometrede 0,6 litre gibi bir rakamla oldukça kayda değer niteliktedir.
B sınıfı lastik ne demek?
Ses seviyesi derecesi Ses seviyesi A, B veya C sınıfı olarak sınıflandırılır. Lastiğin dönüş gürültüsü desibel cinsinden ölçülür ve ölçülen sayı etiketin alt kısmında gösterilir. Düşük ses seviyeli lastikler, 67-71 dB’e sahiptir. En yüksek seviye, 72-77 dB’lik ses dalgaları oluşturur.Yazlık lastik mi dört mevsim mi?
Yazlık lastik mi dört mevsim mi?Yaz lastikleri, kuru ve ıslak yol koşullarında, dört mevsim lastik tiplerine göre çok daha iyi bir performans sergiler. 4 mevsim lastik çeşitleri, özellikle hava sıcaklıklarının sıfırın altına düştüğü bölgeler için tavsiye edilmez. Öte yandan yaz lastikleri, 7 derecenin üzerinde yüksek performans gösterirler.