Cookie Tarifi İçin Malzemeler
100 gram tereyağı
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı vanilya aroma verici
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
1 ,5 su bardağı
1 paket iri parçalı kurabiye çikolatası
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç dolgusu:
Kare bitter çikolata
Cookie Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı ve şekeri kabımıza aldıktan sonra iyice karıştıralım.
Yumurta ve sütü ilave edip tekrar karıştıralım.
Nişasta, vanilya ve kabartma tozunu karışımın içine geçene kadar karıştırdıktan sonra ceviz ve kurabiye çikolatasını ilave edelim.
Yumuşak, yapışkan bir hamur kıvamı olması için alabildiğince un ekleyelim ve bir çay kaşığı kadar da tuzu eklemeyi unutmayalım.
Cevizden birazcık daha büyük elde ettiğiniz hamur toplarının içerisine kare çikolataları yerleştirelim ve 15 dk 180 derecede pişirelim.
Toplam 16 cookie topu elde ettiğimiz bu tarifle hamur toplarınızın yarısını pişirerek dilerseniz kalan yarısını da arzu ettiğiniz bir zamanda sıcak fırına atıp kolaylıkla pişirebilirsiniz.
Vaktiniz varsa eğer buzdolabında yaklaşık 1-2 saat hamuru dinlendirmeniz vermenizi öneririm.
Tam buğday unu kullanımından dolayı kullandığınız diğer unların sıkışma miktarları farklı olacaktır. Göz kararı ayarlayabilirsiniz un miktarını.
Püf noktası yapışkan bir hamur olması.
Dolgulu bir cookie elde etmek istemezseniz içerisine çikolata eklemeden de yapabilirsiniz.
Cookie Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
100 gram tereyağı
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı vanilya aroma verici
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
1 ,5 su bardağı
1 paket iri parçalı kurabiye çikolatası
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç dolgusu:
Kare bitter çikolata
Cookie Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı ve şekeri kabımıza aldıktan sonra iyice karıştıralım.
Yumurta ve sütü ilave edip tekrar karıştıralım.
Nişasta, vanilya ve kabartma tozunu karışımın içine geçene kadar karıştırdıktan sonra ceviz ve kurabiye çikolatasını ilave edelim.
Yumuşak, yapışkan bir hamur kıvamı olması için alabildiğince un ekleyelim ve bir çay kaşığı kadar da tuzu eklemeyi unutmayalım.
Cevizden birazcık daha büyük elde ettiğiniz hamur toplarının içerisine kare çikolataları yerleştirelim ve 15 dk 180 derecede pişirelim.
Toplam 16 cookie topu elde ettiğimiz bu tarifle hamur toplarınızın yarısını pişirerek dilerseniz kalan yarısını da arzu ettiğiniz bir zamanda sıcak fırına atıp kolaylıkla pişirebilirsiniz.
Vaktiniz varsa eğer buzdolabında yaklaşık 1-2 saat hamuru dinlendirmeniz vermenizi öneririm.
Tam buğday unu kullanımından dolayı kullandığınız diğer unların sıkışma miktarları farklı olacaktır. Göz kararı ayarlayabilirsiniz un miktarını.
Püf noktası yapışkan bir hamur olması.
Dolgulu bir cookie elde etmek istemezseniz içerisine çikolata eklemeden de yapabilirsiniz.
Cookie Tarifi Fotoğraflı Yapılışı