Çörek Otlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
125g tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
3 yemek kaşığı çörekotu
3 .5 su bardağı un yanlız denetimli ek edilir
Çörek Otlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir kabin içerisine un ve kabartma tozu hariç başka malzemeyi boşaltılıp karıştırılır.
Malzeme eridiyse akabinde kabartma un ek edilir. Yoğrulur kulak göğsü yumuşaklığında hamur oluyor.
Hemen küçük bezeler yuvarlayıp yağlı kağıt üzerine dizilir.
Hamur bitenedek bu süreç yapılır.
Yumurta sarısı üzerine sürülür.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırına verip 20 dakika pişirilir ve fırından alınır istenilen bir kaba alınır ve yemeye hazırdır. Afiyet olsun .
Çörek Otlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125g tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
3 yemek kaşığı çörekotu
3 .5 su bardağı un yanlız denetimli ek edilir
Çörek Otlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir kabin içerisine un ve kabartma tozu hariç başka malzemeyi boşaltılıp karıştırılır.
Malzeme eridiyse akabinde kabartma un ek edilir. Yoğrulur kulak göğsü yumuşaklığında hamur oluyor.
Hemen küçük bezeler yuvarlayıp yağlı kağıt üzerine dizilir.
Hamur bitenedek bu süreç yapılır.
Yumurta sarısı üzerine sürülür.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırına verip 20 dakika pişirilir ve fırından alınır istenilen bir kaba alınır ve yemeye hazırdır. Afiyet olsun .
Çörek Otlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı