Çörek Otlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı üstüne
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı çörek otu ( ağır sevmeyenler biraz daha az katabilir)
Çörek Otlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Margarin, sıvı yağ, yumurta akı, kabartma tozu ,şeker, tuz, çörek otunu hepsini bir kapta krema kıvamına gelene kadar karıştıralım.
Sonra azar azar un ekleyelim ele yapışmayacak bi kıvam olması gerekir.
Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlı kağıtlı olan tepsimize dizelim.
Üstüne yumurtanın sarısını sürelim.
180 derece fırında 15 dk kadar pişirelim.
Afiyet olsun
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı üstüne
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı çörek otu ( ağır sevmeyenler biraz daha az katabilir)
Çörek Otlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Margarin, sıvı yağ, yumurta akı, kabartma tozu ,şeker, tuz, çörek otunu hepsini bir kapta krema kıvamına gelene kadar karıştıralım.
Sonra azar azar un ekleyelim ele yapışmayacak bi kıvam olması gerekir.
Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlı kağıtlı olan tepsimize dizelim.
Üstüne yumurtanın sarısını sürelim.
180 derece fırında 15 dk kadar pişirelim.
Afiyet olsun