Son konular

Çörek Otlu Mini Kurabiye (Tuzlu Kurabiye Çayın Yanına İkramlık)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Coin
175,520
Çörek Otlu Mini Kurabiye (Tuzlu Kurabiye Çayın Yanına İkramlık) Tarifi İçin Malzemeler

Su bardağı ölçüsü 200ml Çay bardağı ölçüsü 125 ml
200 gram oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (Sarısı üzeri için)
4-5 su bardağı un (Unun cinsine göre 5 su bardağı da koyulabilir, kontrollü ekleyin)
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sirke
Yarım çay bardağı çörek otu

Çörek Otlu Mini Kurabiye (Tuzlu Kurabiye Çayın Yanına İkramlık) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağ, sıvı yağ, yumurta akı, şeker, tuz, çörek otu ve kabartma tozunu derin bir kaba aldım iyice karıştırdım.Unu yavaş yavaş ekleyerek elime yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğurdum.
İri fındık büyüklüğünde yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizdim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürdüm
180 derecede önceden ısınmış fansız alt üst ayar fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika kızarana kadar pişirdim.
Ilıyınca servis ettim.Deneyeceklere afiyet olsun.
Not:
Kurabiyeler soğuduktan sonra poşetleyip dondurucuda saklayabilirsiniz. Yemeden 1-2 saat önce çıkartıp buzu çözülünce tüketebilirsiniz.
Hamur yoğurmayı kolaylaştırmak İçin tereyağını tavada eritebilirsiniz, eriyen tereyağ soğuduktan sonra hamur yoğurma işlemine başlayabilirsiniz.
Afiyetler olsun Denediğiniz tariflerin fotoğrafını bizimle paylaşmayı unutmayın.
Çörek Otlu Mini Kurabiye (Tuzlu Kurabiye Çayın Yanına İkramlık) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt