Çörek Otlu Tuzlu Kurabiyeler Tanımı İçin Gereçler
125 gram tereyağı yada margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı çörek otu
1 yumurta beyazı hamura sarısını üzerine ayıralım
Yarım paket kabartma tozunu
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1,5 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 -3 su bardağı kadar un alıyor yumuşak bir hamur olmalı
Çörek Otlu Tuzlu Kurabiyeler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Karıştırma kabına tereyağı ,sıvı yağ, yumurta beyazı ,sirke,pudra şekeri, tuz, çörek otu ve kabartma tozunu ekleyip hepsini güzelce karıştıralım.
Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan basitçe hal alan bir hamur yapalım.Ne çok yumuşak nede çok sert olmalı.
Hamurdan küçük modüller koparıp dilediğimiz formda hal verelim.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış alt üst ayarda 170 derecede pembeleşene kadar pişirelim. Afiyet olsun
Çörek Otlu Tuzlu Kurabiyeler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağı yada margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı çörek otu
1 yumurta beyazı hamura sarısını üzerine ayıralım
Yarım paket kabartma tozunu
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1,5 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 -3 su bardağı kadar un alıyor yumuşak bir hamur olmalı
Çörek Otlu Tuzlu Kurabiyeler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Karıştırma kabına tereyağı ,sıvı yağ, yumurta beyazı ,sirke,pudra şekeri, tuz, çörek otu ve kabartma tozunu ekleyip hepsini güzelce karıştıralım.
Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan basitçe hal alan bir hamur yapalım.Ne çok yumuşak nede çok sert olmalı.
Hamurdan küçük modüller koparıp dilediğimiz formda hal verelim.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış alt üst ayarda 170 derecede pembeleşene kadar pişirelim. Afiyet olsun
Çörek Otlu Tuzlu Kurabiyeler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı