Çörekotlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
1 çay bardağı sıvı yağ,
125 gram becel
1 yumurta akı(sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı çörekotu
Aldığı kadar un
Çörekotlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak sıvı yağ, becel ve yumurta akını derin bir kaba koyup karıştıralım.
Daha sonra tuzu, pudra şekeri, sirke ve çörek otunu koyalım. En son unu azar azar ek edip yoğuralım.
Hamur kulak göğsü yumuşaklığında olacak. Hamurdan modüller alıp elimizde yuvarlayalım.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayalım.
Üzerine yumurta sarısı sürelim 170 derecede pişirelim. Afiyet olsun
Çörekotlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı sıvı yağ,
125 gram becel
1 yumurta akı(sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı çörekotu
Aldığı kadar un
Çörekotlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak sıvı yağ, becel ve yumurta akını derin bir kaba koyup karıştıralım.
Daha sonra tuzu, pudra şekeri, sirke ve çörek otunu koyalım. En son unu azar azar ek edip yoğuralım.
Hamur kulak göğsü yumuşaklığında olacak. Hamurdan modüller alıp elimizde yuvarlayalım.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayalım.
Üzerine yumurta sarısı sürelim 170 derecede pişirelim. Afiyet olsun
Çörekotlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı