SoruCevap
Yeni Üye
Çörekotlu Küçük Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
200 gram tereyağ
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta akı ( sarısı yüzüne sürülecek)
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı çörekotu
4,5 su bardağı un
1 adet hamur kabartma tozu
İsteğe bağlı toz kırmızı biber
Çörekotlu Küçük Kurabiye Tanımı Yapılışı
200 gram tereyağını yumuşatıp içerisine sıvı yağı, yumurta akını, şekeri ve tuzu bırakıp karıştırıyoruz.
Daha sonra un, çörekotu ve kabartma tozunu bırakıyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.
Güzelce yoğurduktan sonra hazırladığımız yağlı kağıtlı tepsinin içine minik toplar halinde dizdikten sonra yumurta sarısı sürüp çatal ile hal veriyoruz.
180 derecede pişiriyoruz ve afiyet olsun.
200 gram tereyağ
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta akı ( sarısı yüzüne sürülecek)
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı çörekotu
4,5 su bardağı un
1 adet hamur kabartma tozu
İsteğe bağlı toz kırmızı biber
Çörekotlu Küçük Kurabiye Tanımı Yapılışı
200 gram tereyağını yumuşatıp içerisine sıvı yağı, yumurta akını, şekeri ve tuzu bırakıp karıştırıyoruz.
Daha sonra un, çörekotu ve kabartma tozunu bırakıyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.
Güzelce yoğurduktan sonra hazırladığımız yağlı kağıtlı tepsinin içine minik toplar halinde dizdikten sonra yumurta sarısı sürüp çatal ile hal veriyoruz.
180 derecede pişiriyoruz ve afiyet olsun.