Çortiaşı Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı lahana turşusu(Suyuyla)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
500 gram kemikli et (Arzuya göre)
Çortiaşı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
2 su bardağı turşuyu ve 1 su bardağı haşlanmış nohudu, 2 su bardağı yıkanmış buğdayı, 1 litre kadar suyla düdüklü tenceresine koyalım. 1 saat kadar pişiriyoruz.
Ondan sonra düdüklü tencereyi açıyoruz tavada 1 çay bardağı sıvı yağda salçayı kavuruyoruz.
Pul biber ekliyoruz, sonra düdüklü tencereye boşaltıyoruz, şayet çorbamız pişmişse 10 dakikada bu biçimde kaynatıyoruz.
Piştikten sonra sunuma hazır afiyet olsun (Ne çok sulu olacak nede çok katı turşu ekşiliği güzelce vermemişse limon tuzu isteğe bağlı eklenebilir)
Çortiaşı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı lahana turşusu(Suyuyla)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
500 gram kemikli et (Arzuya göre)
Çortiaşı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
2 su bardağı turşuyu ve 1 su bardağı haşlanmış nohudu, 2 su bardağı yıkanmış buğdayı, 1 litre kadar suyla düdüklü tenceresine koyalım. 1 saat kadar pişiriyoruz.
Ondan sonra düdüklü tencereyi açıyoruz tavada 1 çay bardağı sıvı yağda salçayı kavuruyoruz.
Pul biber ekliyoruz, sonra düdüklü tencereye boşaltıyoruz, şayet çorbamız pişmişse 10 dakikada bu biçimde kaynatıyoruz.
Piştikten sonra sunuma hazır afiyet olsun (Ne çok sulu olacak nede çok katı turşu ekşiliği güzelce vermemişse limon tuzu isteğe bağlı eklenebilir)
Çortiaşı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı