Cream Puf Tarifi İçin Malzemeler
Bisküvi katmanı için;
85 gram tereyağı ( oda sıcaklığında )
1 çay bardağı esmer tozşeker
1 su bardağı un
Choux (profiterol )hamuru için;
70 gram tereyağ
1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı tozşeker
Bir tutam tuz
1 paket vanilya
1 su bardağı un
3 adet yumurta
Pastacı kreması
3 yumurta sarısı
6 yemek kaşığı tozşeker
3 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
2,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
Yarım kutu krema ( 100 ml)
Cream Puf Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bisküvi katmanı için tüm malzemeyi yoğurup yağlı kağıt arasında incecik açın.
Bu şekilde buzluğa kaldırın yarım saat kadar bekletin.
Krema için tencereye süt, nişasta, yumurta sarıları ,un ve toz şekeri alıp kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynayınca içine tereyağ ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın ve altını kapatın.
Biraz ılıyınca kremayı ekleyip mikserle 5 dakika çırpın. Kremamız hazır.
Choux hamuru için tencereye su, süt, tereyağ, tuz ve toz şekeri alıp kaynatın.
Kaynayınca ocağı kısıp unu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Bir kaç dakika kısık ateşte kavurup altını kapatın.
Soğuyunca içine tek tek yumurtaları kırıp mikserle çırpın.
Hamuru sıkma torbasına koyup ucunu biraz kesin.
Yağlı kağıt serili tepsiye aralık bırakarak sıkın.
Bisküvi katmanını buzluktan çıkarıp yuvarlak bir kalıp ile ( ben kahve bardağı ağzı ile kestim) kesin.
Her bir choux hamurunun üzerine bir parça bisküviden koyup bu şekilde önceden ısıtılmış fırında 190 derecede 40 dakika kadar pişirin. Güzelce kurumalarını sağlayın.
Fırından çıkarıp soğuyan hamurları ortasından tırtıklı bıçak ile kesin. Kremadan sıkıp kapağını kapatın. Afiyet olsun .
Cream Puf Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Bisküvi katmanı için;
85 gram tereyağı ( oda sıcaklığında )
1 çay bardağı esmer tozşeker
1 su bardağı un
Choux (profiterol )hamuru için;
70 gram tereyağ
1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı tozşeker
Bir tutam tuz
1 paket vanilya
1 su bardağı un
3 adet yumurta
Pastacı kreması
3 yumurta sarısı
6 yemek kaşığı tozşeker
3 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
2,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
Yarım kutu krema ( 100 ml)
Cream Puf Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bisküvi katmanı için tüm malzemeyi yoğurup yağlı kağıt arasında incecik açın.
Bu şekilde buzluğa kaldırın yarım saat kadar bekletin.
Krema için tencereye süt, nişasta, yumurta sarıları ,un ve toz şekeri alıp kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynayınca içine tereyağ ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın ve altını kapatın.
Biraz ılıyınca kremayı ekleyip mikserle 5 dakika çırpın. Kremamız hazır.
Choux hamuru için tencereye su, süt, tereyağ, tuz ve toz şekeri alıp kaynatın.
Kaynayınca ocağı kısıp unu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Bir kaç dakika kısık ateşte kavurup altını kapatın.
Soğuyunca içine tek tek yumurtaları kırıp mikserle çırpın.
Hamuru sıkma torbasına koyup ucunu biraz kesin.
Yağlı kağıt serili tepsiye aralık bırakarak sıkın.
Bisküvi katmanını buzluktan çıkarıp yuvarlak bir kalıp ile ( ben kahve bardağı ağzı ile kestim) kesin.
Her bir choux hamurunun üzerine bir parça bisküviden koyup bu şekilde önceden ısıtılmış fırında 190 derecede 40 dakika kadar pişirin. Güzelce kurumalarını sağlayın.
Fırından çıkarıp soğuyan hamurları ortasından tırtıklı bıçak ile kesin. Kremadan sıkıp kapağını kapatın. Afiyet olsun .
Cream Puf Tarifi Fotoğraflı Yapılışı