Cream Puff Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
110 gram tereyağı
250 gram su
1 çimdik tuz
1 yemek kaşığı şeker
180 gram un
3 adet yumurta
Kıtır hamur için;
85 gram tereyağ
1 çay bardağı esmer şeker (yoksa olağan toz şeker de oluyor)
1 su bardağı un (200 ml bardak ölçüsü)
Krema için;
1 su bardağı toz şeker(200 ml)
4 yemek kaşığı dolusu nişasta
5 yemek kaşığı dolusu un
1 litre süt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Çikolata Ganaj;
1 paket sıvı krema(200 ml)
100 gram sütlü çikolata
80 gram bitter çikolata
Cream Puff Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için 110 gram tereyağ, su, tuz ve şeker eritilir.
Sonra 180 gram un eklenir kısık ateşte hamur topaklanma dan karıştırılır.
Cam kaba alınır ve soğutulur.
Soğuyunca 3 yumurta birer birer ek edilir. Yedirilir.
Kıtır hamur için; materyaller robottan geçirilir.
Yağlı kağıt ortasında açılır ve buzlukta biraz sertleşmesi sağlanır.
Hazırlanan birinci hamur yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıkma torbası ile aralıklarla sıkılır.
Buzlukta dondurulan hamur çay bardağı ağzı ile yuvarlak olarak kesilir.
Sıkılan hamurların üzerine kapak üzere konur.
Isıtılan fırında 40-50 dk ortasında hafif kızarana kadar pişirilir.
Fırın kapağı çabucak açılmaması gerekiyor yoksa yumuşar.
5 dakika fırının içinde bekletilir.
Ganaj için;krema hafif ısıtılır içerisine çikolata konup eritilir.
Kreması hazırlanır.
En son vanilya ve tereyağ konur. Sıkma torbasına alınır.
Fırından çıkarılan creme puffların kapak kısımları kesilir.
Arasına evvel hazırlanan çikolata ganaj, daha sonra pastacı kreması sıkılır ve kesilen hamur kapağı kapatılır.
Üzerine pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun
Cream Puff Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
110 gram tereyağı
250 gram su
1 çimdik tuz
1 yemek kaşığı şeker
180 gram un
3 adet yumurta
Kıtır hamur için;
85 gram tereyağ
1 çay bardağı esmer şeker (yoksa olağan toz şeker de oluyor)
1 su bardağı un (200 ml bardak ölçüsü)
Krema için;
1 su bardağı toz şeker(200 ml)
4 yemek kaşığı dolusu nişasta
5 yemek kaşığı dolusu un
1 litre süt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Çikolata Ganaj;
1 paket sıvı krema(200 ml)
100 gram sütlü çikolata
80 gram bitter çikolata
Cream Puff Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için 110 gram tereyağ, su, tuz ve şeker eritilir.
Sonra 180 gram un eklenir kısık ateşte hamur topaklanma dan karıştırılır.
Cam kaba alınır ve soğutulur.
Soğuyunca 3 yumurta birer birer ek edilir. Yedirilir.
Kıtır hamur için; materyaller robottan geçirilir.
Yağlı kağıt ortasında açılır ve buzlukta biraz sertleşmesi sağlanır.
Hazırlanan birinci hamur yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıkma torbası ile aralıklarla sıkılır.
Buzlukta dondurulan hamur çay bardağı ağzı ile yuvarlak olarak kesilir.
Sıkılan hamurların üzerine kapak üzere konur.
Isıtılan fırında 40-50 dk ortasında hafif kızarana kadar pişirilir.
Fırın kapağı çabucak açılmaması gerekiyor yoksa yumuşar.
5 dakika fırının içinde bekletilir.
Ganaj için;krema hafif ısıtılır içerisine çikolata konup eritilir.
Kreması hazırlanır.
En son vanilya ve tereyağ konur. Sıkma torbasına alınır.
Fırından çıkarılan creme puffların kapak kısımları kesilir.
Arasına evvel hazırlanan çikolata ganaj, daha sonra pastacı kreması sıkılır ve kesilen hamur kapağı kapatılır.
Üzerine pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun
Cream Puff Tanımı Fotoğraflı Yapılışı