Cream Puff Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
125 gram tereyağı
1,5 su bardağı su
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
4 adet yumurta
Kreması için;
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 paket kremşanti
Ganaj için;
200 gram çikolata
200 gram krema
Kıtır hamur için;
85 gram tereyağı
1 çay bardağı esmer şeker
1 su bardağı un
Cream Puff Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıtır hamur için; Oda ısındaki tereyağını ve şekeri krema kıvamına getirene kadar çırpın içerisine unu ekleyip, yoğurun hamur kıvamına gelince iki yağlı kağıdın arasında açın ve şişe kapağından büyük yuvarlaklar kesip buzluğa koyun 10 dakika dinlensin.
Kremayı hazırlamak için tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı ve yumurtayı ekleyelim, karıştırarak pişirelim. Göz göz olan kremamızı ocaktan alalım, uygun bir kaba aktaralım ve üzerini streçleyerek soğumaya bırakalım.
Hamurunu hazırlamak için; tereyağı ve suyu tencereye alalım. Tereyağı eriyince unu ve vanilyayı da ilave edelim karıştırarak pişirelim. Kıvam alan hamurumuzu ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Soğuyan hamurumuza yumurtaları teker teker iyice yedirerek ekleyelim. Hamurumuzu hazırladıktan sonra sıkma poşetine alalım fırın tepsisine pişirme kağıdını yerleştirdikten sonra poşetimizin hamurumuz bitene kadar tepsiye yuvarlak profiterol sıkma şeklinde sıkalım.
Eğer hamurunuzda eğrilikler olursa parmağınızı su ile ıslatıp düzeltebilirsiniz. Daha sonra buzlukta ki kıtır hamuru üzerlerine yerleştirin.
Hamurlarımızı önceden ısıttığımız 175 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirelim. Hamurlarımız pişerken fırının kapağını açmamanız olumlu yönde etkileyecektir.
Piştikten sonra fırında soğumaya bırakın ki kurusun. Fırından aldığımız hamurlarımızı keselim bu sırada soğuyan kremamıza toz kremşantiyi ekleyerek mikser yardımı ile çırpalım.
Sıkma torbasına koyduğumuz kremayı kestiğimiz ve ganaj koyduğumuz kıtır hamurların içerisine sıkalım.
Ganaj için kremayı kaynama noktasına getirip içine çikolatayı koyun ve eritin. Soğuyan ganajı hazırladığımız kıtır hamurların içine koyalım. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun
Cream Puff Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
125 gram tereyağı
1,5 su bardağı su
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
4 adet yumurta
Kreması için;
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 paket kremşanti
Ganaj için;
200 gram çikolata
200 gram krema
Kıtır hamur için;
85 gram tereyağı
1 çay bardağı esmer şeker
1 su bardağı un
Cream Puff Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıtır hamur için; Oda ısındaki tereyağını ve şekeri krema kıvamına getirene kadar çırpın içerisine unu ekleyip, yoğurun hamur kıvamına gelince iki yağlı kağıdın arasında açın ve şişe kapağından büyük yuvarlaklar kesip buzluğa koyun 10 dakika dinlensin.
Kremayı hazırlamak için tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı ve yumurtayı ekleyelim, karıştırarak pişirelim. Göz göz olan kremamızı ocaktan alalım, uygun bir kaba aktaralım ve üzerini streçleyerek soğumaya bırakalım.
Hamurunu hazırlamak için; tereyağı ve suyu tencereye alalım. Tereyağı eriyince unu ve vanilyayı da ilave edelim karıştırarak pişirelim. Kıvam alan hamurumuzu ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Soğuyan hamurumuza yumurtaları teker teker iyice yedirerek ekleyelim. Hamurumuzu hazırladıktan sonra sıkma poşetine alalım fırın tepsisine pişirme kağıdını yerleştirdikten sonra poşetimizin hamurumuz bitene kadar tepsiye yuvarlak profiterol sıkma şeklinde sıkalım.
Eğer hamurunuzda eğrilikler olursa parmağınızı su ile ıslatıp düzeltebilirsiniz. Daha sonra buzlukta ki kıtır hamuru üzerlerine yerleştirin.
Hamurlarımızı önceden ısıttığımız 175 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirelim. Hamurlarımız pişerken fırının kapağını açmamanız olumlu yönde etkileyecektir.
Piştikten sonra fırında soğumaya bırakın ki kurusun. Fırından aldığımız hamurlarımızı keselim bu sırada soğuyan kremamıza toz kremşantiyi ekleyerek mikser yardımı ile çırpalım.
Sıkma torbasına koyduğumuz kremayı kestiğimiz ve ganaj koyduğumuz kıtır hamurların içerisine sıkalım.
Ganaj için kremayı kaynama noktasına getirip içine çikolatayı koyun ve eritin. Soğuyan ganajı hazırladığımız kıtır hamurların içine koyalım. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun
Cream Puff Tarifi Fotoğraflı Yapılışı