Son konular

Cream Puff

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Cream Puff Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
125 gram tereyağı
1,5 su bardağı su
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
4 adet yumurta
Kreması için;
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 paket kremşanti
Ganaj için;
200 gram çikolata
200 gram krema
Kıtır hamur için;
85 gram tereyağı
1 çay bardağı esmer şeker
1 su bardağı un

Cream Puff Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıtır hamur için; Oda ısındaki tereyağını ve şekeri krema kıvamına getirene kadar çırpın içerisine unu ekleyip, yoğurun hamur kıvamına gelince iki yağlı kağıdın arasında açın ve şişe kapağından büyük yuvarlaklar kesip buzluğa koyun 10 dakika dinlensin.
Kremayı hazırlamak için tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı ve yumurtayı ekleyelim, karıştırarak pişirelim. Göz göz olan kremamızı ocaktan alalım, uygun bir kaba aktaralım ve üzerini streçleyerek soğumaya bırakalım.
Hamurunu hazırlamak için; tereyağı ve suyu tencereye alalım. Tereyağı eriyince unu ve vanilyayı da ilave edelim karıştırarak pişirelim. Kıvam alan hamurumuzu ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Soğuyan hamurumuza yumurtaları teker teker iyice yedirerek ekleyelim. Hamurumuzu hazırladıktan sonra sıkma poşetine alalım fırın tepsisine pişirme kağıdını yerleştirdikten sonra poşetimizin hamurumuz bitene kadar tepsiye yuvarlak profiterol sıkma şeklinde sıkalım.
Eğer hamurunuzda eğrilikler olursa parmağınızı su ile ıslatıp düzeltebilirsiniz. Daha sonra buzlukta ki kıtır hamuru üzerlerine yerleştirin.
Hamurlarımızı önceden ısıttığımız 175 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirelim. Hamurlarımız pişerken fırının kapağını açmamanız olumlu yönde etkileyecektir.
Piştikten sonra fırında soğumaya bırakın ki kurusun. Fırından aldığımız hamurlarımızı keselim bu sırada soğuyan kremamıza toz kremşantiyi ekleyerek mikser yardımı ile çırpalım.
Sıkma torbasına koyduğumuz kremayı kestiğimiz ve ganaj koyduğumuz kıtır hamurların içerisine sıkalım.
Ganaj için kremayı kaynama noktasına getirip içine çikolatayı koyun ve eritin. Soğuyan ganajı hazırladığımız kıtır hamurların içine koyalım. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun
Cream Puff Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Cream Puff Tanımı İçin Gereçler Choux hamuru; 1 çay bardağı su 1 çay bardağı süt 1 çay kaşığı şeker Yarım çay kaşığı tuz 70 gram tereyağı 1 su bardağı un 3 yumurta Üzerindeki hamur için; 80 gram tereyağı (oda sıcaklığında) 1 çay bardağı esmer şeker 1 su bardağı un Kreması için; 3 su bardağı süt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Cream Puff Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 110 gram tereyağı 250 gram su 1 çimdik tuz 1 yemek kaşığı şeker 180 gram un 3 adet yumurta Kıtır hamur için; 85 gram tereyağ 1 çay bardağı esmer şeker (yoksa olağan toz şeker de oluyor) 1 su bardağı un (200 ml bardak ölçüsü) Krema için; 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Enfes Lezzeti Ve Tüm Detaylarıyla Cream Puff Tarifi İçin Malzemeler Choux hamuru için; 1 su bardağı un (200ml) 1 yemek kaşığı kakao 1 çay kaşığı şeker 1 fiske tuz 70 gram tereyağı (Yada yarım çay bardağı sıvı yağ koyabilirsiniz) 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı su 3 adet yumurta Üzerindeki kıtır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Cream Puff Tanımı İçin Malzemeler Pastacı kreması için; 1,5 su bardağı süt (300 ml) 1/2 (yarım) çay bardağı toz şeker 1 dolu yemek kaşığı mısır nişastası 1 dolu yemek kaşığı un 1 adet yumurta 1 paket vanilya 100 ml krema Kurabiye hamuru için; 50 gram tereyağı 2 yemek kaşığı un( 55gr) 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Cream Puff Tarifi İçin Malzemeler Şu hamuru için; 1 çay bardağı su 1 çay bardağı süt 1 çay kaşığı şeker Yarım çay kaşığı tuz 70 gram tereyağ 3 adet yumurta 1 su bardağı un Kıtır hamuru için malzemeler; 1 çay bardağı esmer şeker 85 gram tereyağ 1 su bardağı un Pastacı kreması için malzemeler; 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt