Son konular

Çubukta Pembiş Konsept Kurabiyeler

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Çubukta Pembiş Konsept Kurabiyeler Tanımı İçin Materyaller

Kurabiye Hamuru İçin
1 paket margarin
1 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Kurabiye Kreması İçin
2 yumurta beyazı
3 su bardağı pudra şekeri (Silme)
Yarım limon suyu

Çubukta Pembiş Konsept Kurabiyeler Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kurabiye materyallerini bir kaba alıp güzelce yoğurun. Unu denetimli ekleyin. Yaklaşık 4 su bardağı kadar kullandım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. İstediğiniz biçimlerde kalıplar kullanarak yapabilirsiniz.
Daha sonra dikkatlice kürdanları batırın yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Çok çabuk pişiyor dikkat edin yakmayın. Altı kızarınca çabucak alın. Kurabiyeler soğumadan sakın ellemeyin kürdanlar sıcakken çabucak çıkıyor. Soğuduktan sonra kasvet olmuyor.
Evvelden ısıtılmış 180 derecede denetimli pişirin. Kreması için çırpma kabına iki yumurta akını ve limon suyunu katıp köpürene kadar çırpın daha sonra pudra şekerini ilave edip çırpmaya devam edin.
Krema kıvamını alınca çırpmayı bırakın. Kremamızın olduğunu anlamak için bir spatula ile kremaya çizik atın oluşan biçim 15 saniye içinde eski halini alıyorsa kremamız kullanıma hazır demektir.
İster bu halde ister besin boyası kullanarak kremayı kurabiyelerin üzerine sıkma torbası yardımı ile uygulayabilirsiniz.
İsterseniz krema ile kurabiye üzerinde haller çizebilir, isterseniz de tamamını kaplayabilirsiniz. Bundan sonrası sizin hayal gücünüze kalmış Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Pancarlı Çatlak Kurabiye (Pembiş Kurabiyeler) Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağı Yarım çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı pancar suyu 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 5 yemek kaşığı nişasta 1 adet kabartma tozu 1 adet vanilya Yarım çay bardağı çekilmiş fındık 1 avuç damla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Zencefilli Kurabiye Tanımı Yılbaşı Kurabiyesi Yılbaşı Özel Lezzeti İçin Gereçler 125 gr tereyağı 2 yemek kaşığı pudra şekeri (Tepeleme) 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı pekmez 1 tatlı kaşığı zencefil (Silme) 1 tatlı kaşığı tarçın (Silme) 1/2 (yarım) paket kabartma tozu 1 paket vanilin 2,5 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  • Soru
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller 150 gram tereyağı yahut margarin(oda sıcaklığında) 1 su bardağı pudra şekeri Yarım su bardağı sıvı yağı 1,5 su bardağı buğday nişastası 2 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 4-4, 5 su bardağı un Mısır gevreği (ben bimdekini kullandım) Mısır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Kartopu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler 1 paket margarin (250 gr)oda ısısında 1 su bardağı sıvı yağ 1 yumurta 1 paket vanilya 5 su bardağı un Bulamak için; 1.5 su bardağı hindistan cevizi 1.5 su bardağı pudra şekeri Kartopu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Hamur için; bir kaba...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Şeker Hamurlu Kurabiye (Orjinal) Tanımı İçin Materyaller 250 gram gerçek tereyağ 1 su bardağı pudra şekeri 1 büyük yumurta 7.5 yemek kaşığı nişasta 3. su bardağı elenmiş un ( kontrollü) 1 paket vanilya 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi Şeker Hamurlu Kurabiye (Orjinal) Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt