Culuklu (Hindili) Arabaşı Çorbası Tanımı İçin Materyaller
Çorbası İçin
Hindi eti
3 yemek kaşığı domates salçası
6 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Haşlanan hindinin suyu (3 litre kadar)
Pul biber (Acılık oranı isteğe göre)
Sıvıyağ (Unu kavurmak için)
Hamuru İçin (2-3 kişilik)
1 su bardağı un
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Culuklu (Hindili) Arabaşı Çorbası Tanımı Yapılışı
Hindi etini düdüklü tencereye koyup köpüğünü alarak haşlıyoruz. But, göğüs, kanat karışıktı benim hindi etim.
Köpüğü azaldıktan sonra, düdüklünüzün kapağını kapatıp 1 saat kadar haşlanmaya bırakın (Bizim hindi gezen olduğu için biraz güç pişiyor)
Hindi haşlanırken hamurunu yapıyoruz. Küçük uzunluk yuvarlak borcam bu hamur için kâfi. 3 bardak suyun 2 bardağını kaynatıp, 1 bardağını unu açmak için kullanıyoruz.
Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuzu ekleyip, açtığımız unu da süratlice karıştırarak ekliyoruz. Yoğunlaşıp göz göz olunca soğuk suyla çalkaladığımız borcama hamuru döküp soğumaya bırakıyoruz.
Hindimiz haşlandıktan sonra etleri kenara alıp didikliyoruz. Un, salça, pul biber ve tuzu kavurun.
Unun kokusu çıktıktan sonra hindi suyunu ve etleri karışıma ekleyip bir taşım kaynatıyoruz. Çorbanız servise hazır. Afiyet olsun.
Çorbası İçin
Hindi eti
3 yemek kaşığı domates salçası
6 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Haşlanan hindinin suyu (3 litre kadar)
Pul biber (Acılık oranı isteğe göre)
Sıvıyağ (Unu kavurmak için)
Hamuru İçin (2-3 kişilik)
1 su bardağı un
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Culuklu (Hindili) Arabaşı Çorbası Tanımı Yapılışı
Hindi etini düdüklü tencereye koyup köpüğünü alarak haşlıyoruz. But, göğüs, kanat karışıktı benim hindi etim.
Köpüğü azaldıktan sonra, düdüklünüzün kapağını kapatıp 1 saat kadar haşlanmaya bırakın (Bizim hindi gezen olduğu için biraz güç pişiyor)
Hindi haşlanırken hamurunu yapıyoruz. Küçük uzunluk yuvarlak borcam bu hamur için kâfi. 3 bardak suyun 2 bardağını kaynatıp, 1 bardağını unu açmak için kullanıyoruz.
Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuzu ekleyip, açtığımız unu da süratlice karıştırarak ekliyoruz. Yoğunlaşıp göz göz olunca soğuk suyla çalkaladığımız borcama hamuru döküp soğumaya bırakıyoruz.
Hindimiz haşlandıktan sonra etleri kenara alıp didikliyoruz. Un, salça, pul biber ve tuzu kavurun.
Unun kokusu çıktıktan sonra hindi suyunu ve etleri karışıma ekleyip bir taşım kaynatıyoruz. Çorbanız servise hazır. Afiyet olsun.