Cupta Kaşık Tatlısı (Tavuk Göğsü Ve Supangleli) Tanımı İçin Materyaller
Tavuk Göğsü İçin
125 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Supangle İçin
500 ml süt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı kakao
60 gram bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin
2 yemek kaşığı kakao
Cupta Kaşık Tatlısı (Tavuk Göğsü Ve Supangleli) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak 125 gram tereyağını uygun bir tencereye alarak eritelim.
Akabinde 1 su bardağı unu ekleyerek bir çırpıcı yardımıyla güzelce kavuralım.
1 litre sütü dikkatli bir halde ek edelim. Son olarak 1 su bardağı toz şekeri ekleyerek karıştıralım.
Tavuk göğsümüz kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim. Göz göz olduktan sonra tencereyi ocaktan alalım, tavuk göğsünü bir tabağa aktaralım.
Üzerini streç sinemayla kapatarak soğumaya bırakalım. Bu sırada supangle için 500 mililitre süt, 3 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı un, 1, 5 yemek kaşığı kakao ve 1 adet yumurta sarısını uygun bir tencerede uygunca karıştıralım.
Akabinde ocağın altını açarak pişirmeye başlayalım. Kaynayıp yoğunlaşıncaya kadar daima karıştırarak pişirelim.
Göz göz olan supanglemizi ocaktan alalım ve içerisine 60 gram bitter çikolatayı ek edelim. Çikolata eriyinceye kadar karıştıralım.
Son olarak 1 yemek kaşığı tereyağını da ekleyelim, tereyağı eriyinceye kadar çırpalım ve soğumaya bırakalım.
Oda sıcaklığına gelen tavuk göğsünü mikser yardımı ile 5 dakika kadar çırpalım. Bu formda pürüzsüz bir kıvam elde etmiş olacağız.
Tatlımızı servis edeceğimiz kalıba tavuk göğsünü aktaralım. Kalıbı şöyle bir iki defa tezgaha vurarak varsa hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım.
Soğuyan supangleyi de tıpkı biçimde mikser yardımı ile pürüzsüz bir kıvam olacak biçimde çırpalım.
Akabinde supangleyi tavuk göğsünün üzerine boşaltalım. Üst kısmını bir spatula yardımı ile düzeltelim. Tatlımızı bu formda 3-4 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
Dinlenen tatlıyı buzdolabından aldıktan sonra üzerine süzgeç ile kakao serperek dilediğiniz biçimde süsleyelim. Supangleli tavuk göğsümüz servise hazır.
Tavuk Göğsü İçin
125 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Supangle İçin
500 ml süt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı kakao
60 gram bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin
2 yemek kaşığı kakao
Cupta Kaşık Tatlısı (Tavuk Göğsü Ve Supangleli) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak 125 gram tereyağını uygun bir tencereye alarak eritelim.
Akabinde 1 su bardağı unu ekleyerek bir çırpıcı yardımıyla güzelce kavuralım.
1 litre sütü dikkatli bir halde ek edelim. Son olarak 1 su bardağı toz şekeri ekleyerek karıştıralım.
Tavuk göğsümüz kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim. Göz göz olduktan sonra tencereyi ocaktan alalım, tavuk göğsünü bir tabağa aktaralım.
Üzerini streç sinemayla kapatarak soğumaya bırakalım. Bu sırada supangle için 500 mililitre süt, 3 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı un, 1, 5 yemek kaşığı kakao ve 1 adet yumurta sarısını uygun bir tencerede uygunca karıştıralım.
Akabinde ocağın altını açarak pişirmeye başlayalım. Kaynayıp yoğunlaşıncaya kadar daima karıştırarak pişirelim.
Göz göz olan supanglemizi ocaktan alalım ve içerisine 60 gram bitter çikolatayı ek edelim. Çikolata eriyinceye kadar karıştıralım.
Son olarak 1 yemek kaşığı tereyağını da ekleyelim, tereyağı eriyinceye kadar çırpalım ve soğumaya bırakalım.
Oda sıcaklığına gelen tavuk göğsünü mikser yardımı ile 5 dakika kadar çırpalım. Bu formda pürüzsüz bir kıvam elde etmiş olacağız.
Tatlımızı servis edeceğimiz kalıba tavuk göğsünü aktaralım. Kalıbı şöyle bir iki defa tezgaha vurarak varsa hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım.
Soğuyan supangleyi de tıpkı biçimde mikser yardımı ile pürüzsüz bir kıvam olacak biçimde çırpalım.
Akabinde supangleyi tavuk göğsünün üzerine boşaltalım. Üst kısmını bir spatula yardımı ile düzeltelim. Tatlımızı bu formda 3-4 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
Dinlenen tatlıyı buzdolabından aldıktan sonra üzerine süzgeç ile kakao serperek dilediğiniz biçimde süsleyelim. Supangleli tavuk göğsümüz servise hazır.