Dağılmayan Çatlamayan İçli Köfte Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
1 kilo ince esmer bulgur
3 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı salça
Tuz
İç harcı;
3 yemek kaşığı tereyağı
650 gr kıyma
5-6 tane soğan
Maydanoz
Ceviz (İsteğe bağlı)
Dağılmayan Çatlamayan İçli Köfte Tanımı Yapılışı
Bulgurla irmiği ılık suya ıslatıp en az 20dk bekletiyoruz.
Şişen bulgurumuzun içine tuzu ve salçayı ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
Yanımıza ılık şu alıp hamurumuz kurudukça şu serperek yoğurma sürecine devam ediyoruz.
Unu ekleyip yumurtaları tek tek kırarak hamurumuza yediriyoruz.
Hamurumuzu enaz 45dk yoğuruyoruz.
Elimizi batırabileceğimiz ılık suyu alıp açma sürecine başlıyoruz. İster limon hali ister uzun silindir formu vererek açma sürecini hamurumuz bitene kadar uyguluyoruz.
Hazırlamış olduğumuz içli köftelerimizi bol kızgın yağda kızartıp, peçete konulmuş servis tabağına koyuyoruz ki yağını çeksin.
Afiyet olsun.
*içli köftenin püf noktası iç harcını hazırlarken, robottan çektiğimiz soğanlarımızın suyunun katiyetle süzülmesi gerekir.
*iç harcına sıvı yağ yerine tereyağı konularak iç harcının donması gerekir aksi taktirde sıvı yağı emek verdiğimiz köftelerimizin dağılmasına neden olabilir.
*en kıymetlisi de dış hamurunun pürüzsüz formda yoğrulması gerekir. Bunun için hamur yoğurma yada et çekme makinelerinden de yardım alınabilir.
Hamuru için;
1 kilo ince esmer bulgur
3 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı salça
Tuz
İç harcı;
3 yemek kaşığı tereyağı
650 gr kıyma
5-6 tane soğan
Maydanoz
Ceviz (İsteğe bağlı)
Dağılmayan Çatlamayan İçli Köfte Tanımı Yapılışı
Bulgurla irmiği ılık suya ıslatıp en az 20dk bekletiyoruz.
Şişen bulgurumuzun içine tuzu ve salçayı ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
Yanımıza ılık şu alıp hamurumuz kurudukça şu serperek yoğurma sürecine devam ediyoruz.
Unu ekleyip yumurtaları tek tek kırarak hamurumuza yediriyoruz.
Hamurumuzu enaz 45dk yoğuruyoruz.
Elimizi batırabileceğimiz ılık suyu alıp açma sürecine başlıyoruz. İster limon hali ister uzun silindir formu vererek açma sürecini hamurumuz bitene kadar uyguluyoruz.
Hazırlamış olduğumuz içli köftelerimizi bol kızgın yağda kızartıp, peçete konulmuş servis tabağına koyuyoruz ki yağını çeksin.
Afiyet olsun.
*içli köftenin püf noktası iç harcını hazırlarken, robottan çektiğimiz soğanlarımızın suyunun katiyetle süzülmesi gerekir.
*iç harcına sıvı yağ yerine tereyağı konularak iç harcının donması gerekir aksi taktirde sıvı yağı emek verdiğimiz köftelerimizin dağılmasına neden olabilir.
*en kıymetlisi de dış hamurunun pürüzsüz formda yoğrulması gerekir. Bunun için hamur yoğurma yada et çekme makinelerinden de yardım alınabilir.