Dalyan Köfte

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Dalyan Köfte Tanımı İçin Gereçler

16 kişilik
1 kg yağlı dana kıyma
2 büyük uzunluk soğan (rendelenecek)
1 tatlı kaşığı kimyon, karabiber, tatlı kırmızı toz biber, yenibahar
Tuz
Bir yumurta sarısı (beyazı üzerin e sürülecek, kıyma pişerken dağılmasın diye)
İç materyal:
Haşlanmış 3 adet havuç (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı bezelye
1 küçük patates
Dilerseniz hazır garnitür de kullanabilirsiniz

Dalyan Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle soğanlar rendelenir. Kıyma, baharatlar ve bir yumurta sarısı karıştırılır ve hoş bir köfte harcı yapılır.
Buzdolabına kaldırıp 15 dakika dinlendirin. O ortada garnitürleri hazırlayın.
Havuç ve patates küp küp doğranır ve haşlanır. Bezelyeler haşlanıp süzülür. Soğuması için bir kenara alınır.
Dolapta bekleyen köfte tekrardan güzelce yoğrulur. Tamamı fırın kağıdına yayılır.
Garnitür ve havuçlar yerleştirilip sıkıca sarılır. Sardıktan sonra dağıtmadan tekrar açıp yumurta akı sürülür (yumurta akı sürülmezse pişerken köfteler kendini çeker ve dağılır).
Yine evvel yağlı kağıda sonra folyoya sıkıca sarılır. Fırına verilir.
Piştikçe suyunu ve yağını tepsiye salacak. Suyunu salınca fırından alın.
Tepsideki köftenin yağı ve suyunu sos tavasına alın.
2 yemek kaşığı tatlı biber salçasını ekleyin. Biraz su ile acın salçayı açın.
Köfteyi folyodan tepsiye çıkarın. Hazırlanan salçalı sosu üzerin e gezdirip tekrar fırına sürün. Üzeri kızarana kadar pişirin. (çokta kızartmayın suyunu çeker köfte kurur).
Kusursuz bir davet yemeği oluyor tavsiye ederim.
Ben yanında patates püresi ve beyaz pilavla servis yaptım. Üçü çok yakışıyor
 
Üst Alt