Son konular

Damak Çatlatan Aşure

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Damak Çatlatan Aşure Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı aşurelik buğday
1 fındık büyüklüğünde zencefil (Karanfiller üstüne batırılacak )
2 su bardağı haşlanmış nohut (Akşamdan suya koyup bekletilecek)
2 su bardağı haşlanmış fasulye aksamdan suya koyup bekletilecek)
150 gram kuru kayısı
150 gram kuru incir
150 gram kuru üzüm
1 çay bardağı kadar findık
1 çay bardağı badem
1 adet portakalın kabuğunun rendesi
1 adet kabuk tarçın
2 litre su (Buğdayları pişirmek için)
4 litre sıcak su (Su azaldıkça eklemek için)
6 -7 tane karanfil
1,5 su bardağı sıcak süt
3 su bardağı toz şeker
1 fiske tuz
1 fiske karabiber

Damak Çatlatan Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak akşamdan farklı kaplarda buğdayı nohut ve fasulyeyi suya koyup sabaha kadar bekletelim.
Fasulye nohut başka kaplarda tekrar haşlayıp suyunu süzelim.
Buğdayı yıkayıp, tencereye alalım, üzerine kaynar şu ekleyip 10 dk kaynatalım.
Çıkan sarı suyu süzelim.
Daha sonra üzerine 2 litre kadar şu ekleyip,. 20 dak. Kaynatalım. İçerisine tarçin ve zencefile karanfilleri batırıp tencerenin içerisine ekleyelim.
Kuru kayısı ve kuru inciri küçük küçük doğrayalım. Kenarda bekletelim.
Akabinde doğradığımız bu meyveleri ve kuru üzümü geniş bir kaseye alarak üzerine sıcak su ekleyelim ve bekletelim.
Suyu azalan buğdaylarımıza biraz daha sıcak şu ekleyelim.Yaklaşık 50 dakika kadar kaynattığımız ve yumuşayan buğdaya yıkanmış, haşlanmış fasulye, nohut küçük doğranmış kayısı, incir v, portakal kabuğu rendesi, kuru üzümünde suyunu süzerek ekleyelim ve 15 dk kadar kaynatalım.
Bu sırada suyu azalan buğdaylarımızın üzerine tekrar sıcak su ek edelim.
Son olarak fındık, sıcak süt, şeker, isteğe bağlı tuz, karabiber ekleyerek karıştıralım ve yaklaşık 15-20 dk daha kaynatalım.
Aşuremizin altını kapatıp en son minik minik kestiğimiz incirleri ekleyelim. (aşure kararmaması için en son incirleri ekliyoruz).
Hazırladığımız aşuremizi tek tek kaselere bölüştürelim.
Aşure kaselerde soğuduğunda süslemelerini yapalım.
Üzerine nar taneleri, fındık, hindistan cevizi ve kayısı ile süsleyebilirsiniz.
Afiyetler olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Ölçüsü Şaşmayan Tam Tutan Aşure Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı aşurelik buğday 2 yemek kaşığı pirinç 2 su bardağı haşlanmış nohut 2 su bardağı haşlanmış fasulye 150 gram kuru kayısı 150 gram kuru incir 150 gram kuru üzüm 1 su bardağından biraz az fındık 2 litre su (buğdayları pişirmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Aşure Tanımı (Enfes Aromasıyla) İçin Gereçler 3 su bardağı aşurelik buğday (Çiğ) 3 su bardağı haşlanmış nohut 3 su bardağı haşlanmış kuru fasulye yarım çay bardağı pirinç 2 adet portakal kabuğu rendesi Yarım limon kabuğu (İnce doğranmış) 1 adet çubuk tarçın 2 adet tatlı elma 200 gr kuru üzüm 200...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Aşure Tanımı İçin Materyaller 3-3, 5 litre su (Buğdaya nazaran değişebilir) 2,5 su bardağı toz şeker (İsterseniz şeker yerine bal, dut pekmezi, üzüm yahut keçi boynuzu pekmezi ile de tatlandırabilirsiniz) 2 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı haşlanmış kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Aşure Tarifi İçin Malzemeler 1,5 kilogram aşurelik buğday (9 bardak kadar) 1,5 çay bardağı pirinç (benim bardaklarım büyük ajda bardaklardan) 750 gram çiğ nohut (konserve veya daha önceden haşlamış olduğunuz nohut için 7-8 bardak) 750 gram çiğ kuru fasulye (konserve veya daha önceden haşlamış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Aşure Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı haşlanmış fasulye 1 su bardağı buğday 1 su bardağı incir 1 su bardağı kuru üzüm 1 su bardağı kuru kayısı 1 çay bardağı fındık 1 çay bardağı ceviz 1 adet çubuk tarçın 2.5 su bardağı toz şeker 1 tane portakal 1 tane elma 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt