Damak Çatlatan Kıymalı Börek (Hazır Baklava Yufkasıyla) Tarifi İçin Malzemeler
500 gram kıyma
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 bal kaşığı kırmızı toz biber
1 tutam maydanoz
40 adet baklavalık yufka
Sosu için;
Yarım su bardağı yoğurt
2 adet yumurta akı
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
Üzeri için;
2 yumurta sarısı
Çörek otu
Damak Çatlatan Kıymalı Börek (Hazır Baklava Yufkasıyla) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcını hazırlıyoruz. Tavaya sıvı yağı alıyoruz, küçük doğranmış soğanı hafif kavuruyoruz.
Üzerine salça ve baharatlarıda katıp karıştırıyoruz ve ardından kıymasını da katıp iyice kavuruyoruz.
Son olarak kavrulan kıymanın üzerine maydanozunuda katıp 5 dk daha pişirip dinlendiriyoruz.
Daha sonra sosunu hazırlıyoruz bir kaseye sos için tüm malzemeleri alıp iyice çırpıp hazırlıyoruz.
Ardından tepsiyi yağlıyoruz ve yufkadan üç kat alıp üst üste koyup sosundan sürdükten sonra iç harcını koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
Daha sonra tepsiye diziyoruz ve yumurtasını sürüp çörek otu serpip 200⁰derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişen böreğimizi fırından alıp oda ısısına geldikten sonra servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun efendim umarım beğenirsiniz.
Damak Çatlatan Kıymalı Börek (Hazır Baklava Yufkasıyla) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gram kıyma
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 bal kaşığı kırmızı toz biber
1 tutam maydanoz
40 adet baklavalık yufka
Sosu için;
Yarım su bardağı yoğurt
2 adet yumurta akı
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
Üzeri için;
2 yumurta sarısı
Çörek otu
Damak Çatlatan Kıymalı Börek (Hazır Baklava Yufkasıyla) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcını hazırlıyoruz. Tavaya sıvı yağı alıyoruz, küçük doğranmış soğanı hafif kavuruyoruz.
Üzerine salça ve baharatlarıda katıp karıştırıyoruz ve ardından kıymasını da katıp iyice kavuruyoruz.
Son olarak kavrulan kıymanın üzerine maydanozunuda katıp 5 dk daha pişirip dinlendiriyoruz.
Daha sonra sosunu hazırlıyoruz bir kaseye sos için tüm malzemeleri alıp iyice çırpıp hazırlıyoruz.
Ardından tepsiyi yağlıyoruz ve yufkadan üç kat alıp üst üste koyup sosundan sürdükten sonra iç harcını koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
Daha sonra tepsiye diziyoruz ve yumurtasını sürüp çörek otu serpip 200⁰derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişen böreğimizi fırından alıp oda ısısına geldikten sonra servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun efendim umarım beğenirsiniz.
Damak Çatlatan Kıymalı Börek (Hazır Baklava Yufkasıyla) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı