Son konular

Damak Çatlatan Triliçe

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Damak Çatlatan Triliçe Tanımı İçin Gereçler
4 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 su bardağı+ 1 yemek kaşığı tepeleme un
1 poşet kremşanti (Üzeri için)
Süt Şerbet İçin
4 su bardağı süt
1 paket krema (200 ml)
3 çorba kaşığı toz şeker
Karamel Sos İçin
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı krema

Damak Çatlatan Triliçe Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta toz şeker le mayonez kıvamına gelene kadar çırpılır kabartma tozu un ve vanilyayı ekleyip karıştırın orta uzunluk borcama yaptığımız kek harcını döküp bir kaç defa tezgaha vurup havasını alın.
Kek evvelce ısıtılmış 170 derece fırında pişirin pişene kadar kapağı açmayın6.
Pişen keki soğumaya bırakın soğuduktan sonra üzerine kürdanla delikler açın üzeri için süt, krema, toz şekeri yeterlice karıştırın yavaş yavaş yedirerek kekin üzerine dokun sosu.
Kremşantiyi sütle çırpıp 1 kasık üzeri için ayırın. Triliçe kekin üzerine şantiyi döküp eşit formda yayın. Buzdolabında 3, 4 saat dinlendirin karemeli için şekeri tencereye erimeye başlayınca orta ara ocaktan alın.
Topaklanma olmasın eriyene kadar güzelce karıştırın tekrar ocağa alın üzerine tereyağını ek edip düzgünce karıştırın tereyağı eriyince kremayı ek edin bir kaç dakika kaynatıp ocaktan alın karamel soğuk olduğunda triliçenin üzerine gezdirin.
Kalan şantiyle süslemesini yapıp servis yapabilirsiniz.
 
Üst Alt