Damaklarda İz Bırakan Fırında Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
7-8 adet kemiksiz tavuk pirzola
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı soya sosu
Sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
9-10 adet mantar
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 adet kırmızı kapya biber (İsteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı zerzevat tozu
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı nişasta yarım çay bardağı su ile karıştırılmış
1 su bardağı su
1 kutu sıvı krema(200ml)
Tuz
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Damaklarda İz Bırakan Fırında Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuklara fırça ile artlı önlü soya sosu sürelim biraz da tuz serperek buzdolabında yarım saat bekletelim.
Tavaya iki yemek kaşığı sıvı yağ koyalım ısıtalım ve tavukları artlı önlü yüksek ısıda hafif kızartalım bir tabağa alarak bekletelim.
Aynı tavanın içine tereyağ koyalım ve yemeklik doğranmış soğanı ve rendelenmiş sarımsağı kavuralım, ince dilimlenmiş mantarı ekleyelim karıştıralım kapağını kapatarak yüksek ateşte orta ara karıştırarak 5 dk kavuralım.
İnce doğranmış biberi ek edelim ,tuz ,baharatlar su ile karışmış nişasta ve olağan suyu, kremayı ek ederek karıştıralım iki üç dakika kaynattıktan sonra ocağı kapatalım.
Hafif kızarttığımız tavuk etlerini fırın kabına yerleştirelim üzerine pişirdiğimiz sosu gezdirelim ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim.
180 derece evvelden ısıtılmış alt üst ayar fırında peynir kızarana kadar pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun .
Damaklarda İz Bırakan Fırında Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
7-8 adet kemiksiz tavuk pirzola
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı soya sosu
Sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
9-10 adet mantar
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 adet kırmızı kapya biber (İsteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı zerzevat tozu
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı nişasta yarım çay bardağı su ile karıştırılmış
1 su bardağı su
1 kutu sıvı krema(200ml)
Tuz
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Damaklarda İz Bırakan Fırında Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuklara fırça ile artlı önlü soya sosu sürelim biraz da tuz serperek buzdolabında yarım saat bekletelim.
Tavaya iki yemek kaşığı sıvı yağ koyalım ısıtalım ve tavukları artlı önlü yüksek ısıda hafif kızartalım bir tabağa alarak bekletelim.
Aynı tavanın içine tereyağ koyalım ve yemeklik doğranmış soğanı ve rendelenmiş sarımsağı kavuralım, ince dilimlenmiş mantarı ekleyelim karıştıralım kapağını kapatarak yüksek ateşte orta ara karıştırarak 5 dk kavuralım.
İnce doğranmış biberi ek edelim ,tuz ,baharatlar su ile karışmış nişasta ve olağan suyu, kremayı ek ederek karıştıralım iki üç dakika kaynattıktan sonra ocağı kapatalım.
Hafif kızarttığımız tavuk etlerini fırın kabına yerleştirelim üzerine pişirdiğimiz sosu gezdirelim ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim.
180 derece evvelden ısıtılmış alt üst ayar fırında peynir kızarana kadar pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun .
Damaklarda İz Bırakan Fırında Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı