Son konular

Damaklarda Tat Bırakan Yayla Çorbası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Damaklarda Tat Bırakan Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı arpa şehriye
5 su bardağı su
1 paket hazır bulyon
Meyanesi için;
4 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un (tepeleme olmasın) koymayadabilirsiniz
Tuz
Sosu için
1 /2 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Nane
Pulbiber

Damaklarda Tat Bırakan Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce tencereye sıcak suyu alalım, içine arpa şehriye bulyon ve biraz tuz ekleyip kaynamaya bırakalım.
Yoğurt, un, yumurta ve biraz tuz ekleyip yeterlice çırpalım.
Arpa şehriye kaynadıktan sonra meyaneyi içine boşaltıp süratlice çırpalım.
Fokurduyana kadar orta ara çırpalım.
Biraz kaynadıktan sonra küçük bir tavada sıvı yağ ve tereyağını eritip ,nane ve pul biberini ekleyelim .
Sonra kaynayan çorbamıza ek edelim, bir iki taşım kaynattıktan sonra altını kapatıp servise hazırlayın.
Şimdiden afiyet olsun.

Damaklarda Tat Bırakan Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt