Damakta Tadı Kalan Erişteli Tarhana Çorbası Tanımı İçin Materyaller
6 kaşık tarhana
Yarım yemek kaşığı salça
Küçük uzunluk soğan
1 avuç erişte
8 su bardağı su
1 adet bulyon yada tavuk suyu
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı nane
Yarım kaşık karabiber
Damakta Tadı Kalan Erişteli Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel tarhanayı bir buçuk şu bardağı hafif sıcak suyla ıslatın.
Soğanı küçük küçük doğradıktan sonra tencereye aldığınız yağ içinde pembeleşinceye kadar kavurun, yarım yemek kaşığı salçayı düzgünce kavurun.
Bir avuç erişteyi ekleyip bir dakika daha kavurun ıslattığınız tarhanayı sulandırıp, ekleyin kaynayana kadar karıştırın topaklanmasın diye.
Kaynadıktan sonra baharatlarınızı yani nane, pulbiber karabiberinizi ekleyip, beş dakika kaynatın sonra servis edin. Şimdiden afiyet olsun.
Damakta Tadı Kalan Erişteli Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
6 kaşık tarhana
Yarım yemek kaşığı salça
Küçük uzunluk soğan
1 avuç erişte
8 su bardağı su
1 adet bulyon yada tavuk suyu
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı nane
Yarım kaşık karabiber
Damakta Tadı Kalan Erişteli Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel tarhanayı bir buçuk şu bardağı hafif sıcak suyla ıslatın.
Soğanı küçük küçük doğradıktan sonra tencereye aldığınız yağ içinde pembeleşinceye kadar kavurun, yarım yemek kaşığı salçayı düzgünce kavurun.
Bir avuç erişteyi ekleyip bir dakika daha kavurun ıslattığınız tarhanayı sulandırıp, ekleyin kaynayana kadar karıştırın topaklanmasın diye.
Kaynadıktan sonra baharatlarınızı yani nane, pulbiber karabiberinizi ekleyip, beş dakika kaynatın sonra servis edin. Şimdiden afiyet olsun.
Damakta Tadı Kalan Erişteli Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı