Damla (Balparmak) Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı yahut margarin
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilin
1/2 (yarım) paket kabartma tozu
portakal kabuğu rendesi
2 su bardağından biraz fazla un (bardak ölçüsü 200 ml.)
Üzerini bulamak için;
1 su bardağı irmik
Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
8-10 damla limon suyu
Damla (Balparmak) Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu tencereye koyup, kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15 dakika kaynatalım. İnmeye yakın limon suyu koyup, ılımaya bırakalım.
Yoğurma kabına hamuru için bütün malzemeyi koyup ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur yapalım (Undan una fark olduğu için denetimli koyun)
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp tezgahta parmak formu verelim. İki ucunu birleştirerek damla biçimi verip tabağa koyduğumuz irmiğe iki taraflı batıralım. Tepsiye dizip ortasına fındık yahut badem koyalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkarıp birinci sıcaklığı çıkınca üzerine ılık şerbeti dökelim. 2-3 saat sonra antep fıstığı serperek servis yapalım. Afiyet olsun.
Damla (Balparmak) Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı yahut margarin
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilin
1/2 (yarım) paket kabartma tozu
portakal kabuğu rendesi
2 su bardağından biraz fazla un (bardak ölçüsü 200 ml.)
Üzerini bulamak için;
1 su bardağı irmik
Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
8-10 damla limon suyu
Damla (Balparmak) Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu tencereye koyup, kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15 dakika kaynatalım. İnmeye yakın limon suyu koyup, ılımaya bırakalım.
Yoğurma kabına hamuru için bütün malzemeyi koyup ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur yapalım (Undan una fark olduğu için denetimli koyun)
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp tezgahta parmak formu verelim. İki ucunu birleştirerek damla biçimi verip tabağa koyduğumuz irmiğe iki taraflı batıralım. Tepsiye dizip ortasına fındık yahut badem koyalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkarıp birinci sıcaklığı çıkınca üzerine ılık şerbeti dökelim. 2-3 saat sonra antep fıstığı serperek servis yapalım. Afiyet olsun.
Damla (Balparmak) Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı