Damla Çikolatalı Damla Sakızlı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
175 gram margarin
½ çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı nişasta
½ su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı damla sakızı (Toz)
1 adet vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
½ çay bardağı damla çikolata
Aldığı kadar un (2, 5 – 3 su bardağı kadar)
Damla Çikolatalı Damla Sakızlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına margarin, sıvı yağ ve yumurta konulur.
Üzerine kuru gereçler elenerek eklenir ve orta sertlikte bir hamur yoğrulur.
En son damla çikolata eklenir ve yoğrulmaya devam edilir.
Yuvarlak hal verilerek yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilirler. (Dondurma kaşığı ile form verdim)
Evvelce ısıtılmış 160 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun
Not: Dondurma kaşığı ile biçim verirseniz büyük 20 adet, elinizle form verirseniz 25 – 27 adet kurabiye elde edersiniz.
Damla Çikolatalı Damla Sakızlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
175 gram margarin
½ çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı nişasta
½ su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı damla sakızı (Toz)
1 adet vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
½ çay bardağı damla çikolata
Aldığı kadar un (2, 5 – 3 su bardağı kadar)
Damla Çikolatalı Damla Sakızlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına margarin, sıvı yağ ve yumurta konulur.
Üzerine kuru gereçler elenerek eklenir ve orta sertlikte bir hamur yoğrulur.
En son damla çikolata eklenir ve yoğrulmaya devam edilir.
Yuvarlak hal verilerek yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilirler. (Dondurma kaşığı ile form verdim)
Evvelce ısıtılmış 160 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun
Not: Dondurma kaşığı ile biçim verirseniz büyük 20 adet, elinizle form verirseniz 25 – 27 adet kurabiye elde edersiniz.
Damla Çikolatalı Damla Sakızlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı