Damla Çikolatalı Dondurma Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
150 gram tereyağ yahut margarin
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı damla çikolata
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta ( her ikisi de olur )
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Damla Çikolatalı Dondurma Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Oda sıcaklığındaki yumuşamış margarini, sıvı yağ ve pudra şekerini uygunca karıştırın yumurtayı da ekleyip karıştırın.
Nişasta, vanilya, kabartma tozu ve unu da ekleyin ele yapışmayan lakin yumuşak bir hamur olsun.
En son damla çikolatayıda ekleyip dondurma kaşığı ile biçim verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin, soğuyunca servis edin afiyet olsun.
Damla Çikolatalı Dondurma Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
150 gram tereyağ yahut margarin
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı damla çikolata
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta ( her ikisi de olur )
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Damla Çikolatalı Dondurma Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Oda sıcaklığındaki yumuşamış margarini, sıvı yağ ve pudra şekerini uygunca karıştırın yumurtayı da ekleyip karıştırın.
Nişasta, vanilya, kabartma tozu ve unu da ekleyin ele yapışmayan lakin yumuşak bir hamur olsun.
En son damla çikolatayıda ekleyip dondurma kaşığı ile biçim verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin, soğuyunca servis edin afiyet olsun.
Damla Çikolatalı Dondurma Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı