Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
200 gr tereyağı yada margarin (oda ısısında yumuşamış olacak)
2 adet yumurta
1 adet kabartma tozu
2 adet vanilya
2 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
3-3.5 su bardağı un (az gelirse ekleyebilirsiniz)
Üzeri için;
Damla çikolata
Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle un hariç öbür tüm gereçleri karıştırma kabına alın, güzelce yoğurun.
Akabinde unu azar azar yedirerek yoğurun.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Akabinde hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp avucunuzda yuvarlayın.
Üzerine damla çikolatalarını ister tek tek yapıştırın, ister damla çikolatasını bir kaba döküp hamurun üst kısmını batırabilirsiniz.
Daha sonra 180 dereceli fırında 15-20 dk pişirin.
Altı hafif kızarınca kurabiyemiz pişmiş demektir daha sonra soğumaya alın.
Üzerindeki damla çikolata soğuduktan sonra kurabiyemiz hazırdır.
200 gr tereyağı yada margarin (oda ısısında yumuşamış olacak)
2 adet yumurta
1 adet kabartma tozu
2 adet vanilya
2 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
3-3.5 su bardağı un (az gelirse ekleyebilirsiniz)
Üzeri için;
Damla çikolata
Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle un hariç öbür tüm gereçleri karıştırma kabına alın, güzelce yoğurun.
Akabinde unu azar azar yedirerek yoğurun.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Akabinde hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp avucunuzda yuvarlayın.
Üzerine damla çikolatalarını ister tek tek yapıştırın, ister damla çikolatasını bir kaba döküp hamurun üst kısmını batırabilirsiniz.
Daha sonra 180 dereceli fırında 15-20 dk pişirin.
Altı hafif kızarınca kurabiyemiz pişmiş demektir daha sonra soğumaya alın.
Üzerindeki damla çikolata soğuduktan sonra kurabiyemiz hazırdır.