Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
1 yumurta
200 gram yumuşamış tereyağ
1 çay bardağı zeytinyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı buğday nişastası
1 paket şekerli vanilin
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı damla çikolata
4 su bardağı un
Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Ben biçim vermek için dondurma kaşığı kullandım siz isterseniz öbür hallerde de yapabilirsiniz.
Yumurta, zeytinyağ ve tereyağını güzelce elimizle karıştırıyoruz. Tereyağımız kesinlikle yumuşamış olsun yoksa güç olur.
Un hariç öteki malzemelerimizide ekleyip tekrar karıştırıp yavaş yavaş denetimli bir halde unumuzu ekliyoruz.
Akabinde yoğurma sürecine devam ediyoruz kurabiye hamurumuzu birinci başta çabucak kıvam almıyor korkmanıza gerek yok.
Yavaş yavaş yoğurma sürecine devam edince yumuşak ele yapışmayan bir kıvam alıyor toparlanıyor hamurumuz.
En son damla çikolatalarımızı hamurumuz ile birleştiriyoruz.
Dilediğimiz üzere hal verip pişirme kağıdı serili olan tepsimize aralıklar ile diziyoruz.
Evvelce ısıtılmış 170 derecelik fırınımızda üzerleri hafif pembeleşince renkleri biraz dönünce fırından çıkartıyoruz. Kurabiyelerimiz hazır.
Birinci sıcağı geçince servis tabağını alıp servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun
1 yumurta
200 gram yumuşamış tereyağ
1 çay bardağı zeytinyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı buğday nişastası
1 paket şekerli vanilin
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı damla çikolata
4 su bardağı un
Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Ben biçim vermek için dondurma kaşığı kullandım siz isterseniz öbür hallerde de yapabilirsiniz.
Yumurta, zeytinyağ ve tereyağını güzelce elimizle karıştırıyoruz. Tereyağımız kesinlikle yumuşamış olsun yoksa güç olur.
Un hariç öteki malzemelerimizide ekleyip tekrar karıştırıp yavaş yavaş denetimli bir halde unumuzu ekliyoruz.
Akabinde yoğurma sürecine devam ediyoruz kurabiye hamurumuzu birinci başta çabucak kıvam almıyor korkmanıza gerek yok.
Yavaş yavaş yoğurma sürecine devam edince yumuşak ele yapışmayan bir kıvam alıyor toparlanıyor hamurumuz.
En son damla çikolatalarımızı hamurumuz ile birleştiriyoruz.
Dilediğimiz üzere hal verip pişirme kağıdı serili olan tepsimize aralıklar ile diziyoruz.
Evvelce ısıtılmış 170 derecelik fırınımızda üzerleri hafif pembeleşince renkleri biraz dönünce fırından çıkartıyoruz. Kurabiyelerimiz hazır.
Birinci sıcağı geçince servis tabağını alıp servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun