Damla Çikolatalı Pastane Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
125 gram oda sıcaklığında tereyağı yahut margarin
150 gram toz şeker (Yarım su bardağından iki parmak fazla)
1 adet yumurta
30 gram pekmez ( 2 yemek kaşığı)
300 gram un ( 3 su bardağı)
5 gram kabartma tozu (1 çay kaşığı dolusu)
3 gr karbonat ( 1 silme çay kaşığı)
100 gram bitter damla çikolata
80 gram doğranmış sütlü çikolata
Damla Çikolatalı Pastane Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fırını 180 derecede evvelden ısıtalım.
Yağı ve şekeri çırpıcı ile karıştıralım.
Sırasıyla yumurta, pekmez, un, kabartma tozu ve karbonatı ekleyelim.
Unu denetimli bir halde ekleyip karıştıralım az gelirse denetimli bir halde un eği yapalım ancak çok az hafifçe ele yapışan bir kıvamı olması gerekir.
En son çikolataları atıp karıştıralım.
Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
170 derecede yalnızca 6-7 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun
Not : sert bir kurabiye değildir. Fırından çıktıktan sonra yumuşak olacaktır. Birinci sıcaklığı çıktıktan sonra çok az sertleşecektir.
Damla Çikolatalı Pastane Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram oda sıcaklığında tereyağı yahut margarin
150 gram toz şeker (Yarım su bardağından iki parmak fazla)
1 adet yumurta
30 gram pekmez ( 2 yemek kaşığı)
300 gram un ( 3 su bardağı)
5 gram kabartma tozu (1 çay kaşığı dolusu)
3 gr karbonat ( 1 silme çay kaşığı)
100 gram bitter damla çikolata
80 gram doğranmış sütlü çikolata
Damla Çikolatalı Pastane Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fırını 180 derecede evvelden ısıtalım.
Yağı ve şekeri çırpıcı ile karıştıralım.
Sırasıyla yumurta, pekmez, un, kabartma tozu ve karbonatı ekleyelim.
Unu denetimli bir halde ekleyip karıştıralım az gelirse denetimli bir halde un eği yapalım ancak çok az hafifçe ele yapışan bir kıvamı olması gerekir.
En son çikolataları atıp karıştıralım.
Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
170 derecede yalnızca 6-7 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun
Not : sert bir kurabiye değildir. Fırından çıktıktan sonra yumuşak olacaktır. Birinci sıcaklığı çıktıktan sonra çok az sertleşecektir.
Damla Çikolatalı Pastane Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı