Damla Sakızlı Fırın Sütlaç Tanımı İçin Materyaller
1 litre süt (5 su bardağı)
2 su bardağı su
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket damla sakızlı vanilya
1 adet yumurta sarısı
Damla Sakızlı Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinçleri yıkayıp haşlamak için ocağa alıyoruz.
Pirinçler haşlandıktan sonra sütü şekeri ekliyoruz.
Farklı bi kasede yumurta sarısı ,nişasta ve vanilyayı suyla açıyoruz.
Süt kaynamaya yakın yumurtayla nişastayı açtığımız kaseye süt ekliyoruz.
Kaynayan süte yavaş yavaş döküyoruz .
5 dakika bir arada kaynatıyoruz.
Sütlacı güveç kaplara alıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz .
Tepsiye yarıya kadar su koyup 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
3 saat dolapta bekledikten sonra servise hazır.
AFİYET OLSUN
Damla Sakızlı Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 litre süt (5 su bardağı)
2 su bardağı su
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket damla sakızlı vanilya
1 adet yumurta sarısı
Damla Sakızlı Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinçleri yıkayıp haşlamak için ocağa alıyoruz.
Pirinçler haşlandıktan sonra sütü şekeri ekliyoruz.
Farklı bi kasede yumurta sarısı ,nişasta ve vanilyayı suyla açıyoruz.
Süt kaynamaya yakın yumurtayla nişastayı açtığımız kaseye süt ekliyoruz.
Kaynayan süte yavaş yavaş döküyoruz .
5 dakika bir arada kaynatıyoruz.
Sütlacı güveç kaplara alıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz .
Tepsiye yarıya kadar su koyup 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
3 saat dolapta bekledikten sonra servise hazır.
AFİYET OLSUN
Damla Sakızlı Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı