Damla Sakızlı Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
1 paket güllaç (300 gr)
9 su bardak süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı dolusu damla sakızı macunu
1 su bardağı ceviz
Üzerine
Nar (süslemek için)
Damla Sakızlı Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tarif dikdörtgen borcama nazarandır.
Süt ve şekeri karıştırarak ısıtıyoruz.
İçerisine vanilya ve damla sakızı macunu ek ediyoruz. Sıcak oluncaya kadar ısıtıyoruz.
Güllaçları tepsiye kırarak eşit dağılacak biçimde yerleştiriyoruz.
Her katını sütlü karışımla ıslatıyoruz.
Orta katına öğütülmüş cevizi serpiyoruz.
Üzerine başka katları serip ıslatıyoruz.
Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Güllacımızı buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servise hazır.Afiyet bal şeker olsun
Damla Sakızlı Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket güllaç (300 gr)
9 su bardak süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı dolusu damla sakızı macunu
1 su bardağı ceviz
Üzerine
Nar (süslemek için)
Damla Sakızlı Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tarif dikdörtgen borcama nazarandır.
Süt ve şekeri karıştırarak ısıtıyoruz.
İçerisine vanilya ve damla sakızı macunu ek ediyoruz. Sıcak oluncaya kadar ısıtıyoruz.
Güllaçları tepsiye kırarak eşit dağılacak biçimde yerleştiriyoruz.
Her katını sütlü karışımla ıslatıyoruz.
Orta katına öğütülmüş cevizi serpiyoruz.
Üzerine başka katları serip ıslatıyoruz.
Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Güllacımızı buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servise hazır.Afiyet bal şeker olsun
Damla Sakızlı Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı