Damla Sakızlı Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için;
1 kg süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı un
1 paket vanilya
2 adet yumurta sarısı
3 adet damla sakızı
Pişince;
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
İsterseniz;Krem şanti kullanmayıp yerine labne peyniri kullanabilirsiniz daha lezzetli oluyor. !!!!
Arasına;
1 çay bardağı fındık
Süslemek için;
Muz
Çikolata
Damla Sakızlı Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak muhallebimizi hazırlıyoruz. Süt ,şeker ,un ,nişasta ,vanilya, iki tane yumurta sarımızı kırıp karıştıralım.
Muhallebimizi ocağa alıp pişiriyoruz.
Damla sakızımızı atalım 1-2taşım kaynayınca ocaktan alın.
Bir bardak süt ve bir paket kremşanti ekleyip güzelce çırpıyoruz muhallebimiz hazır
Daha sonra kalpli kelepçeli kalıbımızı alıp en alt kısmına alüminyum folyo geçirip kelepçeli kabımızı kapatıyoruz ve katımıza kadayıfdan serpiştiriyoruz daha sonra muhallebizi 3e bölüp ona göre ayarlayalım.
Tekrar kadayıfdan kadayıfın üstüne ise fındıklı karışımımızız her tarafı eşit bir şekilde dağıtıyoruz.
Tekrar muhallebi ve en son katımıza kalan kadayıflarımızı koyup buzdolabında 4- 5 saat kadar dinlendiriyoruz.
Muhallebili tatlımız hazır.
Kalıbımızın kenarlarını bıçakla çevire çevire gezdirelim kalıbımızı açıp çıkaralım.
Folyoyu da dikkatli bir şekilde sunum tabağınıza alabilirsiniz
Şimdiden deneyenlere. Afiyet olsun
Bilgi;
Üst kısmında kadayıfı kıtır kıtır isteyen servis sırasında koyabilir.
Dolaba girdiği zaman yumuşuyor.
Çiğ kadayıf alanlar ise;
200 gram kadayıfı.
50 gram margarin veya tereyağı.
3 yemek kaşığı şekeri katıp kavurabilirsiniz.
Eğer isterseniz;
1 çay bardağı fındığı içine katıp karıştırabilirsiniz
Damla Sakızlı Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Muhallebi için;
1 kg süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı un
1 paket vanilya
2 adet yumurta sarısı
3 adet damla sakızı
Pişince;
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
İsterseniz;Krem şanti kullanmayıp yerine labne peyniri kullanabilirsiniz daha lezzetli oluyor. !!!!
Arasına;
1 çay bardağı fındık
Süslemek için;
Muz
Çikolata
Damla Sakızlı Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak muhallebimizi hazırlıyoruz. Süt ,şeker ,un ,nişasta ,vanilya, iki tane yumurta sarımızı kırıp karıştıralım.
Muhallebimizi ocağa alıp pişiriyoruz.
Damla sakızımızı atalım 1-2taşım kaynayınca ocaktan alın.
Bir bardak süt ve bir paket kremşanti ekleyip güzelce çırpıyoruz muhallebimiz hazır
Daha sonra kalpli kelepçeli kalıbımızı alıp en alt kısmına alüminyum folyo geçirip kelepçeli kabımızı kapatıyoruz ve katımıza kadayıfdan serpiştiriyoruz daha sonra muhallebizi 3e bölüp ona göre ayarlayalım.
Tekrar kadayıfdan kadayıfın üstüne ise fındıklı karışımımızız her tarafı eşit bir şekilde dağıtıyoruz.
Tekrar muhallebi ve en son katımıza kalan kadayıflarımızı koyup buzdolabında 4- 5 saat kadar dinlendiriyoruz.
Muhallebili tatlımız hazır.
Kalıbımızın kenarlarını bıçakla çevire çevire gezdirelim kalıbımızı açıp çıkaralım.
Folyoyu da dikkatli bir şekilde sunum tabağınıza alabilirsiniz
Şimdiden deneyenlere. Afiyet olsun
Bilgi;
Üst kısmında kadayıfı kıtır kıtır isteyen servis sırasında koyabilir.
Dolaba girdiği zaman yumuşuyor.
Çiğ kadayıf alanlar ise;
200 gram kadayıfı.
50 gram margarin veya tereyağı.
3 yemek kaşığı şekeri katıp kavurabilirsiniz.
Eğer isterseniz;
1 çay bardağı fındığı içine katıp karıştırabilirsiniz
Damla Sakızlı Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı