Damla Sakızlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
1 paket damla sakızlı toz muhallebi
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Damla Sakızlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Toz muhallebi pudra şekeri ve nişastayı harmanlayın. Üzerini sıvı yağ ekleyip, biraz daha karıştın. Son olarak vanilya, kabartma tozu ve unuda ekleyerek yoğurun.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Yumuşaklık sizi korkutmasın gayet güzel pişiyor.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde kopartıp, yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
170 derece de önceden ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde pişiriniz. Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edip pişen kurabiyeleri çıkarınız.
Yarım saat civarı dinlendikten sonra kıyır kıyır kurabiyeleriniz hazır. Dilerseniz benmari usulü eritilmiş çikolatayada batırabilirsiniz. Afiyet olsun
Damla Sakızlı Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 paket damla sakızlı toz muhallebi
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Damla Sakızlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Toz muhallebi pudra şekeri ve nişastayı harmanlayın. Üzerini sıvı yağ ekleyip, biraz daha karıştın. Son olarak vanilya, kabartma tozu ve unuda ekleyerek yoğurun.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Yumuşaklık sizi korkutmasın gayet güzel pişiyor.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde kopartıp, yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
170 derece de önceden ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde pişiriniz. Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edip pişen kurabiyeleri çıkarınız.
Yarım saat civarı dinlendikten sonra kıyır kıyır kurabiyeleriniz hazır. Dilerseniz benmari usulü eritilmiş çikolatayada batırabilirsiniz. Afiyet olsun
Damla Sakızlı Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı