Davet Sofralarına Yakışır Orjinal Güveç (Porsiyonluk) Tanımı İçin Gereçler
1 tabak kemikli et
1 tabak biber
1 tabak patlıcan
1 tabak domates
10 diş sarımsak
1 kaşık tereyağı
1 kaşık biber domates salçası karışık ( yemek kaşığı)
Davet Sofralarına Yakışır Orjinal Güveç (Porsiyonluk) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak etimizi düdüklü tencerede pişiriyoruz.
Daha sonra pişen etlerimizi suyundan çıkartıp kenara alıyoruz.
Tenceremize yağı salçayı alıp kızartıyoruz kızaran salçaya etlerimizi ek edip 2 kere karıştırıyoruz.
Salçaya bulanan etimizin üzerine biber, patlıcan, domates sırasıyla koyup en üstüne ise sarımsakları ek edip üzerine 2 kepçe etin suyundan ek edip 45 dk. pişirmeye bırakıyoruz.
Altı kısık bir formda kapağı açmadan pişiriyoruz.
Daha sonra porsiyon luk güveçlerimize eşit bir formda ayırıyoruz.
200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip servis ediyoruz.
Davet Sofralarına Yakışır Orjinal Güveç (Porsiyonluk) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 tabak kemikli et
1 tabak biber
1 tabak patlıcan
1 tabak domates
10 diş sarımsak
1 kaşık tereyağı
1 kaşık biber domates salçası karışık ( yemek kaşığı)
Davet Sofralarına Yakışır Orjinal Güveç (Porsiyonluk) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak etimizi düdüklü tencerede pişiriyoruz.
Daha sonra pişen etlerimizi suyundan çıkartıp kenara alıyoruz.
Tenceremize yağı salçayı alıp kızartıyoruz kızaran salçaya etlerimizi ek edip 2 kere karıştırıyoruz.
Salçaya bulanan etimizin üzerine biber, patlıcan, domates sırasıyla koyup en üstüne ise sarımsakları ek edip üzerine 2 kepçe etin suyundan ek edip 45 dk. pişirmeye bırakıyoruz.
Altı kısık bir formda kapağı açmadan pişiriyoruz.
Daha sonra porsiyon luk güveçlerimize eşit bir formda ayırıyoruz.
200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip servis ediyoruz.
Davet Sofralarına Yakışır Orjinal Güveç (Porsiyonluk) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı