Değişik Hamuruyla Harika Bir Pizza

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Coin
175,520
Değişik Hamuruyla Harika Bir Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
1 kg un
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı tuz
1,5 çay bardağı yağ
1 tane kabartma tozu
1 litreye yakın süt
İç harcı için
200 gram dana sosis
200 gram dana salam
2 tane kapya biber
3 tane yeşil biber
2 tane ortaboy domates
700 gramlık kaşar peynirden bir tüm bir de yarım kullandım
500 gram mantar
100 gram konserve mısır
1,5 tatlı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı domates salçası

Değişik Hamuruyla Harika Bir Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle böyle bir hamurdan çok lezzetli bir pizza ortaya çıkıyor.Hamurumuzu yapmakla başlayalım Hamuru muzun içine yumurtamızı ,tuzumuzu ,sütümüzü tabii ki kontrollü bir şekilde koyarak yormaya başlayalım.
Biraz yorduktan sonra yağımızı da ekleyelim. Güzel bir kıvam alana kadar yoğuralım.
Daha sonra yoğurduktan sonra hamurumuzu bir kenara koyup dinlenmeye bırakalım.
Şimdi gelelim iç harcını tarifte verdiğim gramları ile birlikte büyük bir kapta bütün malzemeleri toplayalım
Daha sonra içine tuzunu ve ekine koyarak karış karıştıralım.
Bir yandan da kaşarımızı rendeleyip hazır bulunduralım. Şimdi gelelim tepsiye döşeme ye tepsimizin dibini yağlıyalım. Eğer ince bir hamur açmak istiyorsanız göz kararı biraz alıp elimizle açalım.Kalın hamur istiyorsak biraz daha hamurumuzu fazla alabiliriz.
Elimizle açtığımız hamurları tepsiye döşedikden sonra domates salçasını biraz sulandırıp hamuru muzun üstüne yerleştirelim.
Daha sonra üstünü kaplayacak şekilde kaşarımızı koyalım.
Daha sonra da malzememizden bol ve dolu bir şekilde üzerine döşeyelim.
180 derecelik fırında 35 dakika pişirelim.
Daha sonra çıkaralım üstüne tekrar kaşar koyup 5 dakika daha kaşarın erimesine bekleyelim.Ben bu miktarlarla görsellerdeki attığım resimlerdeki tepsiler kadar çıkardım siz artık ona göre ayarlarsınız şimdiden herkese afiyet olsun not:ben bu tariflerle bir tane fırın tepsisi bir tane yuvarlak tepsi bir tane dikdörtgen borcam bir tane küçük dikdörtgen borcam bir tane de yuvarlak borcamçıkardım siz miktarlarını ona göre azaltıp çoğaltabilirsiniz afiyet olsun.
Değişik Hamuruyla Harika Bir Pizza Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt