Demleme Makarna Tanımı İçin Gereçler
Yarım paket makarna
2 adet domates
1 adet havuç
1 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krema
1 yemek kaşığı biber salçası
yarım yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
Demleme Makarna Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Zeytinyağını tenceremize koyalım. Doğradığımız biberleri ekleyerek kavuralım gerisinden küp küp doğradığımız havuçları kavuralım.
Tereyağını tencereye ekleyip kavurmaya devam edelim. Akabinde salçaları ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
İri iri doğradığımız domatesleri tenceremize ekleyelim (Ben kabuklarını soymamayı tercih ettim) karıştırıp üstüne kremamızı ekleyelim tuzu ve baharatları ek edelim ve karıştıralım.
Akabinde haşlanmamış makarnalarımızı ekleyelim üstüne 4 su bardağı su ekleyerek pişmeye bırakalım.
Yarım paket makarna
2 adet domates
1 adet havuç
1 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krema
1 yemek kaşığı biber salçası
yarım yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
Demleme Makarna Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Zeytinyağını tenceremize koyalım. Doğradığımız biberleri ekleyerek kavuralım gerisinden küp küp doğradığımız havuçları kavuralım.
Tereyağını tencereye ekleyip kavurmaya devam edelim. Akabinde salçaları ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
İri iri doğradığımız domatesleri tenceremize ekleyelim (Ben kabuklarını soymamayı tercih ettim) karıştırıp üstüne kremamızı ekleyelim tuzu ve baharatları ek edelim ve karıştıralım.
Akabinde haşlanmamış makarnalarımızı ekleyelim üstüne 4 su bardağı su ekleyerek pişmeye bırakalım.