Denemeyen Kalmasın Püreli Mantar Sote Tanımı İçin Gereçler
500 gram mantar
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
2 adet yeşil biber var ise kapya biber
2.3 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Dilediğiniz baharatlar
Patates Püresi İçin
5 adet orta uzunluk patates
2 kaşık tereyağı
1 su bardağı süt
İstersen kaşarda ekleyebilirsiniz
Karabiber ve tuz
Denemeyen Kalmasın Püreli Mantar Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak soğanlarımız ve biberleri güzelce kavuralım.
Sonrasında salça ek edip bir beş dakika daha devam edip domates sosunu ekleyelim iki üç dakika özelleştirelim en son mantarları ve baharatları ekleyip kavuralım sotemiz hazır.
Püre imaline geçelim 5 adet orta uzunluk patates haşlayalım haşlanan patateslerimiz sıcak iken 2 kaşık tereyağ ve 1 su bardağı süt ekleyip güzelce ezelim isteğe bağlı olarak kaşarsa eklenebilir.
Tabağın yer kısmana püreyi yayalım üzerine sotemizi ekleyip servise hazır afiyetler olsun
500 gram mantar
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
2 adet yeşil biber var ise kapya biber
2.3 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Dilediğiniz baharatlar
Patates Püresi İçin
5 adet orta uzunluk patates
2 kaşık tereyağı
1 su bardağı süt
İstersen kaşarda ekleyebilirsiniz
Karabiber ve tuz
Denemeyen Kalmasın Püreli Mantar Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak soğanlarımız ve biberleri güzelce kavuralım.
Sonrasında salça ek edip bir beş dakika daha devam edip domates sosunu ekleyelim iki üç dakika özelleştirelim en son mantarları ve baharatları ekleyip kavuralım sotemiz hazır.
Püre imaline geçelim 5 adet orta uzunluk patates haşlayalım haşlanan patateslerimiz sıcak iken 2 kaşık tereyağ ve 1 su bardağı süt ekleyip güzelce ezelim isteğe bağlı olarak kaşarsa eklenebilir.
Tabağın yer kısmana püreyi yayalım üzerine sotemizi ekleyip servise hazır afiyetler olsun