Deniz Dalgası Tatlısı (Yok Bu türlü Bir Lezzet) Tanımı İçin Materyaller
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tahin
1/2 (yarım) çay bardağı ceviz(dövülecek)
1 çay bardağı irmik
6-7 yemek kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1.5 çay bardağı +1 yemek kaşığı un
Şerbeti için;
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon
Deniz Dalgası Tatlısı (Yok Bu türlü Bir Lezzet) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tüm materyalleri geniş bir kabımızda yoğuralım, dağılan bi hamur olacaktır, huzursuz olmayın elinizde yuvarlayarak toparlamaya çalışın.
Elinizi biraz yağlayabilirsiniz.
Akabinde çay bardağı ile üzerine dalga biçimi verelim.
180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
Fırından çıkınca 6-7 dakika sonra soğuk şerbetini dökelim.
Tepsinin üzerini kapak ile yahut bi örtü ile kapatalım.
Şerbetini çekmesi için 1-2 saat dinlendirelim varsa vaktiniz akşama çokça vaktiniz varsa sonraki güne tam tadında oluyor.
kolay gelsin.
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tahin
1/2 (yarım) çay bardağı ceviz(dövülecek)
1 çay bardağı irmik
6-7 yemek kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1.5 çay bardağı +1 yemek kaşığı un
Şerbeti için;
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon
Deniz Dalgası Tatlısı (Yok Bu türlü Bir Lezzet) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tüm materyalleri geniş bir kabımızda yoğuralım, dağılan bi hamur olacaktır, huzursuz olmayın elinizde yuvarlayarak toparlamaya çalışın.
Elinizi biraz yağlayabilirsiniz.
Akabinde çay bardağı ile üzerine dalga biçimi verelim.
180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
Fırından çıkınca 6-7 dakika sonra soğuk şerbetini dökelim.
Tepsinin üzerini kapak ile yahut bi örtü ile kapatalım.
Şerbetini çekmesi için 1-2 saat dinlendirelim varsa vaktiniz akşama çokça vaktiniz varsa sonraki güne tam tadında oluyor.
kolay gelsin.