Deniz Dalgası Tatlısı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Deniz Dalgası Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için:
250 gram tereyağı
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı tahin
2 çay bardağı irmik
2 çay bardağı fındık tozu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2,5 çay bardağı un
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Bir dilim limon

Deniz Dalgası Tatlısı Tanımı Yapılışı

Şerbetinin soğuk olması gerektiği için, birinci iş olarak şerbeti için gerekli olan şeker ve suyu bir tencereye alın.
Şeker eriyene dek karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra limon suyunu ek edin ve 10 dakika daha bu biçimde kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
Hamuru için gerekli olan un hariç tüm materyalleri bir kaba alın ve unu yavaş yavaş ek ederek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartın ve yağladığınız bir fırın tepsisine dizin.
Bir çay bardağı yardımıyla üstüne deniz dalgası biçimi verin ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
Fırından aldığınız sıcak tatlının üstüne soğumuş olan şerbeti dökün ve çekmesi için 2 saat kadar bekletin.
İstediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
 
Üst Alt