Son konular

Deniz Kestanesi Tatlısı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Deniz Kestanesi Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
250 gram tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı irmik
1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
½ tatlı kaşığı karbonat
3 su bardağı un
Üzeri için
1 su bardağı mavi haşhaş
1 çay bardağı süt
Ceviz içi yahut fındık
1 adet yumurta akı
Şerbeti için
2 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1/2 (yarım) adet limon suyu
3-4 tane karanfil

Deniz Kestanesi Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye su ve toz şekeri ekleyip, şeker eriyip kaynayana kadar bekleyin. Limon suyunu ve karanfil tanelerini ekleyip 5 dakika daha kaynatın, ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamur için tereyağı, yumurta, pudra şekeri, irmik, vanilya, karbonat ve kabartma tozunu karıştırma kabına alıp unu ek ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan istenilen büyüklükte modüller koparıp, yuvarlayın ve evvel süte sonra haşhaşa her tarafını bulayıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine yumurta akına batırılan fındık yahut cevizi koyun.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 5 dakika kadar birinci sıcağının çıkmasını bekledikten sonra üzerine soğuk şerbeti dökün. En az 2 saat dinlendirip servis yapın.
Afiyet olsun !
 

Similar threads

  • Soru
Deniz Kestanesi Tanımı İçin Materyaller 250 gram tereyağı 1 su bardağı irmik Yarım çay bardağı dövülmüş fındık 2 adet yumurta 3 yemek kaşığı dolusu kakao 1 adet portakal yahut limon rendesi 4 -4.5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Üzerine Mavi haşhaş. Şerbet için 2 su bardağı şeker 2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
2
  • Soru
Deniz Kestanesi (Videolu) Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 1 paket margarin (oda sıcaklığında) 2 yumurta 25 gram kakao 1 su bardağı irmik 1 su bardağı fındık 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Üzeri için; Mavi toz haşhaş Şerbeti için; 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Deniz Kestanesi Tanımı İçin Gereçler 2 adet yumurta 125 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı irmik 1 kabartma tozu 1 adet vanilya 2 yemek kaşığı kakao 1 çay bardağı ceviz içi 1 su bardağı haşhaş Alabildiği kadar un Şerbet için : 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Limon Deniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 400 g tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 4 adet yumurta 2 çay bardağı toz şeker 2 çay bardağı hindistan cevizi 2 su bardağı irmik 1 paket vanilya 2 paket kabartma tozu 6 su bardağı un Şerbeti için; 5 su bardağı toz şeker 7 su bardağı su 1 limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Tarak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 125 gram tereyağı yahut margarin (Oda sıcaklığında) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta akı 1 çay bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı yoğurt 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 1 paket vanilin 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un İçi İçin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt