Deniz Kestanesi Tanımı İçin Materyaller
250 gram tereyağı
1 su bardağı irmik
Yarım çay bardağı dövülmüş fındık
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı dolusu kakao
1 adet portakal yahut limon rendesi
4 -4.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzerine
Mavi haşhaş.
Şerbet için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3 -4 damla limon suyu
Deniz Kestanesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvelden şerbeti hazırlıyoruz ki soğusun. 2 su bardağı şeker, 2 su bardağı suyu 20 dk kaynatın.
Son 5 dk kala içine 3 4 damla limon suyu sıkın ve soğumaya bırakın.
Yumuşamış olan tereyağını yumurta ile çırpıyoruz.
İrmik, fındık, portakal rendesi ve kakao ekleyip karıştırıyoruz.
Un ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan kurabiye hamuru kıvamında, bir hamur elde ediyoruz.
Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elimizde yuvarlayıp haşhaşa batırıp tepsiye diziyoruz.
180 derece fanlı fırında 20 dk denetimi pişiyoruz.
Birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti döküyoruz. Afiyet bal şifa olsun.
250 gram tereyağı
1 su bardağı irmik
Yarım çay bardağı dövülmüş fındık
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı dolusu kakao
1 adet portakal yahut limon rendesi
4 -4.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzerine
Mavi haşhaş.
Şerbet için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3 -4 damla limon suyu
Deniz Kestanesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvelden şerbeti hazırlıyoruz ki soğusun. 2 su bardağı şeker, 2 su bardağı suyu 20 dk kaynatın.
Son 5 dk kala içine 3 4 damla limon suyu sıkın ve soğumaya bırakın.
Yumuşamış olan tereyağını yumurta ile çırpıyoruz.
İrmik, fındık, portakal rendesi ve kakao ekleyip karıştırıyoruz.
Un ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan kurabiye hamuru kıvamında, bir hamur elde ediyoruz.
Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elimizde yuvarlayıp haşhaşa batırıp tepsiye diziyoruz.
180 derece fanlı fırında 20 dk denetimi pişiyoruz.
Birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti döküyoruz. Afiyet bal şifa olsun.