Deniz mahsulu paella tarifi
Paella resimli tarifi
Deniz mahsulu paella resimli
DENİZ MAHSULLU PAELLA
14 bardak zeytinyağı
1 butun tavuk, 8 parcaya ayrılmış
2 soğan, ince kıyılmış
5 diş sarımsak, dovulmuş
2 bardak kısa taneli beyaz pirinc
12 tatlı kaşığı safran, hafifce ezilmiş
4 bardak sıcak tavuk suyu
16 ciğ karides, kabukları cıkarılmış
4 kalamar, 1 cm kalınlığında dilimlenmiş
12 sut midyesi, kabuğu fırcayla temizlenmiş
12 midye, kabuğu fırcayla temizlenmiş, iplikcikleri dipten kesilmiş
1 bardak dondurulmuş bezelye, buzu cozulmuş
limon dilimleri
tuz
karabiber
imagesdenizmahsullupaellatarifiresimli5ad45c262391e
HAZIRLANIŞI
Fırını 220C'de ısıtın Orta hararetli ateşteki geniş bir tencerenin icinde zeytinyağını ısıtın Tavuk parcalarını tuzlayıp biberleyin, her tarafları esmerleşinceye kadar, yaklaşık yedişer dakika, kızartın Tavukları tencereden alın Soğan ve sarımsakları tencereye atın Esmerleşmeye başlayana kadar karıştırarak, yaklaşık 10 dakika, pişirin Pirinc ve safranı ekleyin, karıştırarak pirincler saydamlaşana kadar pişirin Tavuk suyu ve tuz ilave edin, kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak pirincler tavuk suyunun bir kısmını cekinceye kadar ( pirinc hafif sulu kalmalı) demlendirin Tencereyi ateşten alın Geniş, sığ bir fırın kabına pirinci boşaltın Uzerine tavuk, karides, kalamar, sut midyesi ve midyeyi yerleştirin Bezelyeyi uzerine serpiştirin Aluminyum folyoyla fırın kabının uzerini kapatın Paellayı tavuklar yumuşayıp midyeler acılıncaya kadar, yaklaşık 45 dakika, pişirin (Kendiliğinden acılmamış olan midye ve sut midyelerini atın) Folyoyu uzerinden atıp 10 dakika fırınlayın Limon dilimleriyle servis edin
Paella resimli tarifi
Deniz mahsulu paella resimli
DENİZ MAHSULLU PAELLA
14 bardak zeytinyağı
1 butun tavuk, 8 parcaya ayrılmış
2 soğan, ince kıyılmış
5 diş sarımsak, dovulmuş
2 bardak kısa taneli beyaz pirinc
12 tatlı kaşığı safran, hafifce ezilmiş
4 bardak sıcak tavuk suyu
16 ciğ karides, kabukları cıkarılmış
4 kalamar, 1 cm kalınlığında dilimlenmiş
12 sut midyesi, kabuğu fırcayla temizlenmiş
12 midye, kabuğu fırcayla temizlenmiş, iplikcikleri dipten kesilmiş
1 bardak dondurulmuş bezelye, buzu cozulmuş
limon dilimleri
tuz
karabiber
imagesdenizmahsullupaellatarifiresimli5ad45c262391e
HAZIRLANIŞI
Fırını 220C'de ısıtın Orta hararetli ateşteki geniş bir tencerenin icinde zeytinyağını ısıtın Tavuk parcalarını tuzlayıp biberleyin, her tarafları esmerleşinceye kadar, yaklaşık yedişer dakika, kızartın Tavukları tencereden alın Soğan ve sarımsakları tencereye atın Esmerleşmeye başlayana kadar karıştırarak, yaklaşık 10 dakika, pişirin Pirinc ve safranı ekleyin, karıştırarak pirincler saydamlaşana kadar pişirin Tavuk suyu ve tuz ilave edin, kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak pirincler tavuk suyunun bir kısmını cekinceye kadar ( pirinc hafif sulu kalmalı) demlendirin Tencereyi ateşten alın Geniş, sığ bir fırın kabına pirinci boşaltın Uzerine tavuk, karides, kalamar, sut midyesi ve midyeyi yerleştirin Bezelyeyi uzerine serpiştirin Aluminyum folyoyla fırın kabının uzerini kapatın Paellayı tavuklar yumuşayıp midyeler acılıncaya kadar, yaklaşık 45 dakika, pişirin (Kendiliğinden acılmamış olan midye ve sut midyelerini atın) Folyoyu uzerinden atıp 10 dakika fırınlayın Limon dilimleriyle servis edin