Dere Otlu Peynirli Tuzlu Kek Tanımı İçin Materyaller
2 yumurta (1 inin sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 kase beyaz peynir (Sert yağlı) (fazla ufaltmayın )
Yarım demet dere otu
3,5 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Çörek otu
Hepsi oda sıcaklığında olacak
Dere Otlu Peynirli Tuzlu Kek Tanımı Yapılışı
Evvel bir kaba yumurtalarımızı kırıyoruz birinin sarısını ayırıyoruz.
Yoğurdu yağı ek edip, çırpma teli ile çırpıyoruz.
Sonra, unu kabartma tozunu tuzu ekleyip, çok ezmeden hafif yoğuruyoruz, bu basamakta peyniri dere otunu da ekliyoruz. Yeniden çok sıkıştırmadan hafif yoğuruyoruz, ve hamuru tekrar çok bastırmadan yağlanmış kek kalıbına koyuyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiyoruz.
Evvelden ısıtılmış 180% gırında 50 -55 dk pişiriyoruz.Not: kek dışında yaptığımız hamur işlerinde. Hamuru çok sıkıştırırsak hamur kabarmıyor.
2 yumurta (1 inin sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 kase beyaz peynir (Sert yağlı) (fazla ufaltmayın )
Yarım demet dere otu
3,5 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Çörek otu
Hepsi oda sıcaklığında olacak
Dere Otlu Peynirli Tuzlu Kek Tanımı Yapılışı
Evvel bir kaba yumurtalarımızı kırıyoruz birinin sarısını ayırıyoruz.
Yoğurdu yağı ek edip, çırpma teli ile çırpıyoruz.
Sonra, unu kabartma tozunu tuzu ekleyip, çok ezmeden hafif yoğuruyoruz, bu basamakta peyniri dere otunu da ekliyoruz. Yeniden çok sıkıştırmadan hafif yoğuruyoruz, ve hamuru tekrar çok bastırmadan yağlanmış kek kalıbına koyuyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiyoruz.
Evvelden ısıtılmış 180% gırında 50 -55 dk pişiriyoruz.Not: kek dışında yaptığımız hamur işlerinde. Hamuru çok sıkıştırırsak hamur kabarmıyor.