Dereotlu Karbonatlı Poğaça Tanımı İçin Materyaller
100 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı yoğurt (Sulu olursa güzel olur)
2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine sürülecek)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat (Sirkenin üstüne konarak hamura karıştırılacak)
Yarım demete yakın dereotu
Aldığı kadar un (Yaklaşık 5 su bardağı)
Içi için:
Peynir
Dereotlu Karbonatlı Poğaça Tanımı Yapılışı
Karbonatı sirkenin üzerine döküp etkin hale getirin.
Un hariç başka gereçleri yoğurma kalıbına alıp uygunca karıştırın.
Unu denetimli halde ekleyip yumuşacık bir hamur elde edin.
Mayalı hamur olmadığı için beklemeden form vermeye geçebilirsiniz.
Yumurta büyüklüğünde bezeler yapın.
Çay tabağı kadar açıp içine peyniri koyun.
Her iki tarafından birleştirip kapatın, tepsiye dizin.
Üzerine ayırdığınız yumurta sarısına biraz sıvı yağ döküp karıştırın.
Poğaçaların üzerine sürün.
Üstünü çatalla çizin, dilerseniz susam ya da çörekotu serpin.
Evvelce ısıtılmış 175-180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun
100 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı yoğurt (Sulu olursa güzel olur)
2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine sürülecek)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat (Sirkenin üstüne konarak hamura karıştırılacak)
Yarım demete yakın dereotu
Aldığı kadar un (Yaklaşık 5 su bardağı)
Içi için:
Peynir
Dereotlu Karbonatlı Poğaça Tanımı Yapılışı
Karbonatı sirkenin üzerine döküp etkin hale getirin.
Un hariç başka gereçleri yoğurma kalıbına alıp uygunca karıştırın.
Unu denetimli halde ekleyip yumuşacık bir hamur elde edin.
Mayalı hamur olmadığı için beklemeden form vermeye geçebilirsiniz.
Yumurta büyüklüğünde bezeler yapın.
Çay tabağı kadar açıp içine peyniri koyun.
Her iki tarafından birleştirip kapatın, tepsiye dizin.
Üzerine ayırdığınız yumurta sarısına biraz sıvı yağ döküp karıştırın.
Poğaçaların üzerine sürün.
Üstünü çatalla çizin, dilerseniz susam ya da çörekotu serpin.
Evvelce ısıtılmış 175-180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun