Dereotlu Makarna

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Dereotlu Makarna Tanımı İçin Gereçler
1 paket makarna
2 diş sarımsak
2 adet orta uzunluk domates
1 adet küçük kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, su ve yağ(göz kararı)

Dereotlu Makarna Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle soğanımızı ve sarımsaklarımızı küçük küçük doğruyoruz (Ben doğrayıcı kullandım) daha sonra 2 adet domatesin de kabuklarını soyup diğer bir kaba doğruyoruz.
Öbür yandan bir tencereye su koyup kaynatıyoruz daha sonra tuzunu ekleyip makarnamızı bu kaynayan suda haşlıyoruz.
Pişen makarnanın suyunu süzüyoruz.
Boşalan tencereye göz kararı yağ döküyoruz daha sonra içine soğan ve sarımsağı koyup kavuruyoruz. Rengi değişince doğradığımız domatesleri ek ediyoruz.
Biraz kavurduktan sonra 1 yemek kaşığı salçayı da ekliyoruz. En son 1. 5 çay bardağına yakın sıcak suyu ve 7-8 kısım dereotunu içine doğrayıp biraz daha pişiriyoruz. Hazırladığımız sosa makarnayı ek edip biraz sosu çekince kapatıyoruz.
 
Üst Alt