Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta beyazı
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı peynir rendesi (köy peyniri kullandım)
1/2 (yarım) çay bardağı dereotu
Un
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Susam
Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sıvı yağ, yoğurt, yumurta beyazı ve kabartma tozunu bir kaba alıp yeterlice karıştırıyoruz.
Yavaş yavaş unu ekliyoruz.
Ele yapışmayan bir kıvam alınca peynir rendesi ve dereotunu ekliyoruz.
İyice karıştırıyoruz.
Tepsiyi yağlıyoruz.
Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ekiyoruz. 150 derece fırında 20 – 25 dakika pişiriyoruz.
Fırın farkı olabilir sık sık denetim ediyoruz.
Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta beyazı
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı peynir rendesi (köy peyniri kullandım)
1/2 (yarım) çay bardağı dereotu
Un
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Susam
Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sıvı yağ, yoğurt, yumurta beyazı ve kabartma tozunu bir kaba alıp yeterlice karıştırıyoruz.
Yavaş yavaş unu ekliyoruz.
Ele yapışmayan bir kıvam alınca peynir rendesi ve dereotunu ekliyoruz.
İyice karıştırıyoruz.
Tepsiyi yağlıyoruz.
Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ekiyoruz. 150 derece fırında 20 – 25 dakika pişiriyoruz.
Fırın farkı olabilir sık sık denetim ediyoruz.
Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı